Passi > Valokuvaohje
YhteystiedotValokuvaohje

På svenska - in English - пo-русски

 Poliisin valokuvaohje perustuu EU-asetuksen mukaisesti kansainvälisiin standardeihin. Passien ja muiden matkustusasiakirjojen yleiset ominaisuudet määritellään YK:n alaisen Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön (ICAO) asiakirjassa 9303 ja passikuvia koskevat yksityiskohtaiset vaatimukset annetaan ISO-standardissa 19794-5.

Vaatimusten tarkoituksena on yhdenmukaistaa passikuvia ja tehdä passinhaltijan tunnistaminen mahdollisimman luotettavaksi. Hyvälaatuisen passikuvan avulla passinhaltija voi myös käyttää kasvontunnistukseen perustuvia automaattisia tarkastuslinjastoja, jotka vähentävät jonottamista rajanylityspaikoilla.

Passihakemukseen liitettävän valokuvan on täytettävä tässä ohjeessa annetut vaatimukset.

Passivalokuva saa olla enintään 6 kuukautta vanha

Passi- ja henkilökorttikuvan voi toimittaa myös sähköisesti Lupahallinnon valokuvapalvelimen kautta. Tarkemmat ohjeet ja laatuvaatimukset annetaan palvelun sivuilla osoitteessa http://www.lupakuvienvastaanotto.fi. (Huom. sähköinen palvelu on toistaiseksi käytössä vain passeille ja henkilökorteille. Ajokortti- ym. kuvia ei voida toimittaa sähköisesti.)

Ohjeista on saatavissa tulostuskelpoinen pdf-versio. Se sisältää kaikki näiden sivujen tiedot. Saatavilla on myös ruotsinkielinen, englanninkielinen ja venäjänkielinen versio.

Ohjeet on jaettu kuuteen ryhmään:

Yleistä (1/6): Kuvan mittasuhteet ja muita yleisiä ohjeita.

Tausta (4/6): Kuvaustaustan ominaisuudet sekä ohjeita lasten passikuvia varten.
Asento (2/6): Kuvattavan asentoa koskevia ohjeita. Valaistus (5/6): Valojen kohdistusta ja voimakkuutta koskevia ohjeita.
Ilmeet ja asusteet (3/6): Kasvonilmeitä, silmälaseja ja päähineitä koskevia ohjeita. Kuvan tekniset ominaisuudet (6/6): Tulostusta ja kuvaustekniikkaa koskevia ohjeita.

Yleisimpiä kuvavaatimuksiin liittyviä kysymyksiä ja niiden vastauksia on koottu omalle sivulleen tänne

Tulostettava versio

Share

Hae sivustolta: