Ajo-oikeudeton kuljettaja ajoi poliisipartiota vastaan kovaa ylinopeutta Viitasaarella

8.11.2021 13.53
Uutinen

Poliisi tapasi liikenteestä useita päihtyneitä kuljettajia ja pysäytti kaksi ylinopeutta ajanutta ajo-oikeudetonta kuljettajaa Sisä-Suomen alueella.

Päihtyneitä kuljettajia Jyväskylässä

Jyväskylän liikenneyksikön partio valvoi liikennettä 1.11.2021 noin kello 14 Jyväskylän Pellonpääntiellä, kun partio kiinnitti huomiota vastaantulevaa kaistaa käyttäneeseen ajoneuvoon. Partio kääntyi ajoneuvon perään ja kytki hälytysvalot sekä punaisen pysäytysvalon päälle. Ajoneuvo ajoi hiljaista nopeutta erittäin mutkitellen sekä ajautui välillä vastaantulevien kaistalle. Pellonpääntieltä ajoneuvo kääntyi Kasperintielle ja ajautui jälleen vastaantulevien kaistalle ja oli törmätä vastaantulevaan ajoneuvoon. Kaspertintieltä ajoneuvo kääntyi oikealle Eemelintielle missä ajoneuvo pysähtyi. Ajoneuvon kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja huumausaineen pikatesti näytti myös positiivista. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Poliisi valvoi liikennettä Jyväskylässä 1.11.2021 noin kello 05.00, kun epäilyttävästi liikkunut ajoneuvo kiinnitti partion huomion. Ajoneuvo mm. kääntyi risteysalueella ilman suuntavilkkua. Partio pysäytti ajoneuvon ja ajoneuvon kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Päihtynyt kuljettaja Valkeakoskella

Poliisipartio valvoi liikennettä Valkeakosken Sointulassa. Partio havaitsi liikerakennuksen pihaan ajaneen ajoneuvon kuljettajan horjahdellen parkkialueella. Ajoneuvoa kuljettanut henkilö vaikutti silmin nähden päihtyneeltä ja hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Henkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Päihtynyt kuljettaja ajoi ajoneuvon kylkeen Tampereella

Hätäkeskus antoi poliisille ilmoituksen liikenneonnettomuudesta 4.11.2021 noin kello 10.45 Särkijärjenkadulla Tampereella. Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että liikenneonnettomuus oli sattunut Särkijärvenkadun ja Sulkavuorenkadun risteyksessä. Sulkavuorenkadulta Särkijärvenkadulle kääntymässä ollut kuljettaja ei ollut noudattanut hänelle määrättyä väistämisvelvollisuutta, joka on merkattu kärkikolmiolla. Kuljettaja ajoi suoraan Särkijärvenkadulla liikkuneen ajoneuvon kylkeen. Ajoneuvot vaurioituivat lievästi törmäyksessä, henkilövahingoilta vältyttiin.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Ajo-oikeudettomat kuljettajat ajoivat ylinopeutta Viitasaarella ja Tampereella

Poliisipartiota vastaan ajoi 5.11.2021 noin kello 23.30 kovaa ylinopeutta ajoneuvoa Pihtiputaantiellä. Partio mittasi ajoneuvon nopeudeksi tutkalla 143km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80km/h. Kuljettajaksi ilmeni henkilö, jolla ei koskaan ole ollut ajo-oikeutta. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

Tampereen liikenneyksikön partio valvoi liikennettä siviilimallisella poliisiautolla 7.11.2021 noin kello 01.00, kun partion ohi ajoi huomattavaa ylinopeutta henkilöauto. Partio mittasi henkilöauton nopeudeksi tutkalla 101km/h, nopeusrajoituksen ollessa 50km/h. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta ja ajoneuvossa kyydissä oli neljä matkustajaa. Henkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

Keski-Suomi Liikenne Pirkanmaa Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikennejuopumus
ylinopeus