Anastettua omaisuutta Hämeessä - tunnista omasi

3.3.2021 13.30

Hämeen poliisissa Heinolan poliisiasemalla on tutkinnassa laaja omaisuusrikossarja, jossa rikolliset ovat viime kuukausien aikana anastaneet erilaisia työkoneita, autoja, mönkijöitä, perävaunuja, trailereita, moottorikelkkoja, moottoripyöriä, mopoja sekä ihmisten kesäasunnoilta erilaista pienempää omaisuutta, kuten moottorisahoja ja käsityökaluja. Saman anastusporukan tekemiksi epäiltyjä anastuksia on toteutettu Itä-Hämeen, Etelä-Savon sekä läntisen Kymenlaakson alueella muutamia kymmeniä.

Tutkinnan aikana poliisin on takavarikoinut muun muassa viisi anastettua neliveto pickup -autoa, kaksi moottorikelkkaa, neljä mönkijää, kuljetustrailerin, muutamia perävaunuja, mönkijän tukkikäryn, venetrailerin, maasto-dumpperin, mopon, hitsauskoneita sekä muita erilaisia pienempiä työkoneita ja -kaluja.

Rikossarjaan liittyviä tekoja on tutkittu varkauksina, törkeinä varkauksina sekä eri asteisina kätkemisrikoksina. Tutkinnan aikana yksi heinolalainen mies on ollut pidätettynä. Miehen hallusta löydettiin siten runsaasti omaisuutta, että sitä jouduttiin tuomaan poliisiasemalle hinausauton lavetilla kahteen kertaan.

Anastetun omaisuuden suuresta määrästä antaa kuvan se, että viimeisen 1,5 kuukauden aikana poliisi on joutunut tilaaman hinausauton hakemaan eri puolilta Heinolaa omaisuutta viisi eri kertaa, lisäksi poliisi itse on hinannut turvallisempaan säilöön kolme perävaunua, ja yksi mönkijä on ajettu itse takavarikkopaikalta poliisiasemalle.  

Poliisin löytämästä omaisuudesta suurin osa on jo palautettu oikeille omistajilleen, mutta poliisin hallussa on edelleen runsaasti omaisuutta, jolle nyt etsitään oikeita omistajia. Tiedotteen lopussa kuvat vielä takavarikossa olevasta omaisuudesta.

Mikäli tunnistat omaisuutta sinulle kuuluvaksi, niin ota yhteyttä Heinolan poliisiin ensisijaisesti sähköpostilla: [email protected]  tai puhelimitse 0295 414 100.

Kuvaparissa punainen mökinjä kuvattuna edestä ja sivulta

Kuvapari, jossa sininen mönkijä kuvattuna takaa ja sivulta. Sivulta kuvatussa kuvassa näkyy mönkijä perässä oleva peräkärry.

JT-trailer -merkkinen traileri, jossa musta kuomu.

Pieni peräkärry kuvattuna sivusta päin. Peräkärryn takalaitoja suojaksi on laitettu puolikkaat renkaat.

Paljon erilaisia työkaluja.

Heinola Hämeen poliisilaitos Päijät-Häme Rikokset ja tutkinta
Hämeen poliisilaitos
rikokset
takavarikko