Etelä-Karjalan poliisin viikonvaihteessa monipuolista rikostutkintaa

7.3.2021 11.48
Uutinen

Etelä-karjalan poliisin viikonloppuun sisältyi rattijuopumuksia ja pahoinpitelyjä sekä useita poliisipartioita Lappeenrannassa työllistänyt perättömäksi sittemmin osoittautunut ilmoitus ammuskelusta.

Rattijuopumuksia Lappeenrannassa ja Imatralla:


Poliisi pysäytti 6.3.2021 päivällä Lappeenrannan Joutsenossa ja Reijolan kaupunginosassa henkilöautojen kuljettajat joita epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Samana päivänä poliisi pysäytti Imatralla Meltolassa ja Mansikkalassa henkilöautojen kuljettajat joista Meltolassa ajanutta kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, Mansikkalassa ajanutta kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Pahoinpitelyrikoksia:


Perjantaina 5.3.2021 päivällä poliisi sai kotihälytyksen Imatralle yksityisasuntoon jossa asianomistajan ilmoituksen mukaan aviomies oli pahoinpidellyt häntä. Poliisin saapuessa paikalle asunnossa oli alkoholin vaikutuksen alaisina sekä asianomistaja että rikoksesta epäilty. 
Alustavien havaintojen ja asianomistajan kertoman mukaan häntä oli kuristettu ja hänen henkeä  uhattu. Poliisi otti aviomiehen kiinni ja kuljetti hänet Lappeenrannan poliisiasemalle rikoksesta epäiltynä pahoinpitelyyn ja laittomaan uhkaukseen.

Lauantaina 6.3.2021 päivällä poliisi sai kotihälytyksen Lappeenrannan Joutsenoon jossa ilmoituksen mukaan entuudestaan asianomistan tuntema mies  oli tunkeutunut väkisin yksityisasuntoon, lyönyt asunnon haltijaa useita kertoja nyrkillä kasvoihin ja rikkonut puhelimen. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet Lappeenrannan poliisiasemalle rikoksesta epäiltynä kotirauhan rikkomiseen, pahoinpitelyyn ja vahingontekoon. 

Samana päivänä Lappeenrannan poliisille ilmoitettiin pahoinpitelystä joka asianomistajan ilmoituksen mukaan oli tapahtunut hänen kuljettaessaan henkilöautoa. Asianomistajan kertoman mukaan avopuoliso oli lyönyt häntä nyrkein päähän. Poliisi ei tavoittanut rikoksesta epäiltyä miestä, asiaa tutkitaan pahoinpitelynä, poliisi selvittää myös onko pahoinpitely vaikuttanut kuljettajan ajokykyyn.

Edelleen saman päivän illalla poliisi sai hälytyksen Lappeenrannan keskustaan jossa naisen ilmoituksen mukaan entuudestaan tuntemansa mies oli pahoinpidellyt häntä lyömällä nyrkein vartaloon, rikkonut puhelimen ja anastanut rahaa. Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä, vahingontekona ja varkautena.

"Muuta rikostutkintaa:"

Myöhään lauantai-iltana Lappeenrannan poliisi sai ilmoituksen ammuskelusta Kanavansuulla. Tapahtumapaikalle meni useita Lappeenrannan poliisiaseman partioita joiden suorittamissa tutkimuksissa ilmeni ammuskelun olleen perätön ilmoitus.
Poliisi tavoitti kolme entuudestaan tuntemaansa henkilöä joista yksi otettiin kiinni Lappeenrannan poliisiasemalle rikoksesta epäiltynä perättömään vaarailmoitukseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitämisestä koska hänen hallustaan löytyi pitkäteräinen puukko.
Samassa seurueessa oli  myös aiemmin Lappeenrannan keskustassa mainittuun naisen pahoinpitelyyn, vahingontekoon ja varkauteen rikoksesta epäilty mies, myös hänet tuotiin Lappeenrannan poliisiasemalle. 

Poliisille on  tehty ilmoitus Luumäellä 6.3.2021 turvetuotantoalueella maahan valuneesta noin 7000 litran ferrisulfaatista. 
Poliisi suorittaa asiassa alustavia toimenpiteitä selvittämällä syytä tapahtuneeseen ja tekee päätöksen esitutkinnan jatkamisesta saatuaan asiantuntijalausunnon Lappeenrannan kaupungin ympäristötoimelta.  
 

Imatra Kaakkois-Suomen poliisilaitos Lappeenranta Rikokset ja tutkinta Uutinen
liikennejuopumus
liikennerikokset
pahoinpitely
rikosasiat