Etelä-Karjalassa ryöstön yritys

2.6.2021 12.52
Uutinen

Luumäellä yritettiin murtautua yksityiseen asuntoon 1.6.21 aamulla. Poliisi tutkii asiaa ryöstön yrityksenä.

Yksityisen asunnon oveen oli koputettu ja oven takana oli seissyt kaksi miestä, jotka olivat vaatineet päästä sisälle. Asunnon omistaja sai estettyä tunkeutumisen ja vedettyä oven kiinni. Miehet olivat poistuneet Välitiellä pysäköityneeseen 2000-luvun harmaaseen farmari Volkswagen Passattiin. 

Poliisi pyytää havaintoja alueilla liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla: [email protected] tai puhelimitse: 0295414559.

Murtoja voi ennaltaehkäistä vaikeuttamalla asuntoon murtautumista ja tekemällä asunnosta epäkiinnostavan varkaalle. 

  • Lukitse kaikki asunnon ovet ja ikkunat. 
  • Käytä asunnon turvalukkoa.
  • Jos et ole varma, missä kaikki kodin avaimet ovat, vaihda lukot.
  • Valaise pihasi. Pidä valoja, jos asunto on tyhjillään. Varkaat valitsevat mieluummin hämärän kohteen.
  • Turvaudu naapuriapuun. Tyhjennetty postilaatikko ja tehdyt lumityöt viestivät siitä, että asunnossa on asukkaat paikalla.
  • Hanki hälytysjärjestelmä tai kameravalvonta.

Varkaudet ja tuhotyön yritys Etelä-Karjalassa

Lappeenrannassa murtauduttiin parkissa olleeseen linja-autoon ja anastettiin ohjauspaneeli Skinnarilan kaupunginosassa yliopiston parkkipaikalla. Murto huomattiin 26.5.21. Poliisi tutkii asiaa varkautena. 

Imatralla murtauduttiin henkilöautoon Urhokadulla Imatrankosken kaupunginosassa 27.-28.5.2021 välisenä aikana. Autosta anastettiin mm. käteistä rahaa ja kello. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Luumäellä murtauduttiin seurakunnan työkaluvarastoon ja anastettiin työkaluja 31.5.-1.6.21 välisenä aikana. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Lappeenrannassa yritettiin sytyttää henkilöauto palamaan 1.6.2021. Poliisi sai ilmoituksen parkkipaikalle hylätystä autosta, jonka sisätilat olivat täynnä savua. Poliisi teki alkusammutuksen ja pelastuslaitos sammutti loput. Autossa ei ketään sisällä eikä tulipalon sytyttäjää tiedossa. Poliisi tutkii asiaa tuhotyön yrityksenä.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.

 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
murto
rikosasiat