Hämeenlinnassa auton kuljettaja joutui väistämään ojaan, kun vastaan ajoi päihtynyt ohittaja.

15.4.2021 8.45
Uutinen

Hämeenlinnassa auton kuljettaja joutui väistämään ojaan, kun vastaan ajoi päihtynyt ohittaja.

Lahti

Poliisipartio oli tehtävällä Jahtikadulla kun partion edestä ajoi mies mopolla ilman kypärää. Partio päätti pysäyttää mopoilijan ja tavoitti hänet mopolla kaatuneena Jahtikatu 3 kerrostalon takapihan nurmialueelta. Mopon kuljettajaksi ilmeni viisikymppinen mies, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,59 mg/l. Mopossa ei ollut rekisterikilpeä ja se oli liikenteestä poistettu.

Poliisipartiolle tuli nälkä työvuoronsa aikana ja he menivät ostamaan evästä S-Market Kiveriöstä klo 21.30 aikaan. Kun partio asui kauppaan sisälle, niin tuulikaapissa tuli juosten vastaan 40-vuotias mies, joka oli partiolle työn puolesta tuttu jo entuudestaan. Partio kysyi kaupan henkilökunnalta, että oliko mies mahdollisesti anastanut kaupasta, kun näytti olevan niin kova kiire pois. Henkilökunta vahvisti näin tapahtuneen ja partio lähti miehen perään. Mies lähti pakenemaan partiota polkupyörällä, mutta partio sai hänet kiinni Tunnelikadun pohjoispäässä. Miehen vaatteiden alta löytyi kaupasta anastettu lasagne, joka ei ollut enää myyntikuntoinen. Miehellä oli 22 aikaisempaa omaisuusrikosta vuoden sisällä, joten asiasta kirjattiin rikosilmoitus. Partion selvittäessä lasagneasiaa he kiinnittivät huomiota miehen käyttämään polkupyörään, joka ei vaikuttanut asetuksiltaan miehelle sopivalta ja oli syytä epäillä, että pyörä oli varastettu. Mies otettiin kiinni epäiltynä varkaudesta ja polkupyörä tuotiin poliisilaitokselle.

Hämeenlinna

Harvialantiellä tapahtui moottoripyörän ja auton välinen kolari illalla ennen kuutta. 70-vuotias mies oli ollut ajamassa Harvialantietä Turengin suunnasta ja hieman Autotehtaan risteyksen jälkeen hän oli pysäyttänyt autonsa tien sivuun oikealle. Pysähdyksen jälkeen mies oli lähtenyt tekemään U-käännöstä ja kun hänen autonsa oli poikittain tiellä, niin sen kylkeen törmäsi Turengin suunnasta tullut moottoripyörä. Moottoripyörän kyydissä oli kuljettajan lisäksi matkustaja ja heidät molemmat vietiin sairaalaan. Poliisilla ei ole tietoa heidän vammoistaan. Autoa kuljettanutta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammatuottamuksesta.

Kolmekymppisen naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Turun Valtatiellä. Poliisipartio sai tehtävän Valtatielle 10, missä mies oli ajanut Hämeenlinnan suunnasta kohti Forssaa kun vastaan tullut auto oli lähtenyt ohittamaan edellään mennyttä autoa. Ohittamaan lähtenyt auto oli tullut vauhdilla Forssan suuntaan ajaneen miehen kaistaa häntä kohti. Mies oli joutunut jarruttamaan voimakkaasti ja väistämään oikealle ojaan välttääkseen törmäyksen auton kanssa. Partio havaitsi miehen kuvaileman auton ja sitä seuranneen pölypilven Renkovahan risteyksen kohdalla ja kääntyi perään. Auto oli ajanut pientareella ja nostattanut hiekkaa ilmaan peräänsä. Auto seilasi kaistalla partion ajaessa sen perässä. Autoa kuljettanut nainen puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1,3 promillea ja huumepikatesti näytti positiivista. Naisen autosta löytyi myös pieni määrä huumausaineeksi epäiltävää ainetta poliisin paikanetsinnässä. Nainen otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

Loppi

Poliisi sai ilmoituksen Lopen S-Marketilta, missä sivulliset olivat ottaneet kaupan pihaan ajaneelta viisikymppiseltä naiselta auton avaimet pois hänen vaikutettuaan päihtyneeltä. Poliisipartio meni paikalle ja puhallutti naisen. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0.98 mg/l. Nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Janakkala

Tiellä 130 poliisipartiota ajoi vastaan auto, jolle mitattiin nopeudeksi 139km/h kun tiellä nopeusrajoitus on 80km/h. Partio pysäytti auton ja ilmeni, että kyseessä on taksi, joka oli menossa hakemaan asiakasta. Asiakkaan haku jäi tällä kertaa väliin, sillä mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
myymälävarkaus