Hämeessä rattijuopumusten sävyttämä vuorokausi

Julkaisuajankohta 15.6.2022 11.33
Uutinen

Hämeen alueella jäi kiinni vuorokauden aikana runsaasti päihtyneitä kuljettajia. Yhden rattijuopumuksesta epäillyn kuljettajan hallusta löytyi omavalmisteinen kynäpistooli.

LAHTI:

Poliisipartio pysäytti tiistai-iltana hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen perusteella pakettiauton Villähteellä. Autoa kuljettanut keski-ikäinen mies puhalsi alkometriin sallittua selvästi suuremmat lukemat. Törkeästä rattijuopumuksesta epäilty mies toimitettiin verikokeeseen ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisipartio pysäytti tiistai-iltana Metsäkankaalla henkilöauton, jonka kuljettaja puhalsi alkometriin rangaistavuuden rajan ylittävät lukemat. Hieman yli 40-vuotias mieskuljettaja toimitettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tuloksen perusteella hänelle kirjattiin sakko rattijuopumuksesta. Mies määrättiin myös väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisipartio pysäytti tiistai-iltana 24-tiellä henkilöauton, jota kuljetti hieman yli 30-vuotias nainen. Naiselle suoritettu puhalluskoe oli kunnossa, mutta huumepikatesti sen sijaan oli positiivinen. Naista epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. 

Poliisipartio pysäytti tiistai-iltana Metsäkankaalla henkilöauton, jonka kuljettajana toimi hieman alle 50-vuotias mies. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin tiistai-iltana, että mieshenkilö oli rikkonut Launeella sijaitsevan liikehuoneiston ikkunan. Poliisipartio tavoitti lähistöltä tuntomerkkeihin sopivan miehen, jolla oli käsi veressä. Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä kääntöveitsi. Parikymppistä miestä epäillään vahingonteosta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

Poliisipartio pysäytti Lahden keskustassa varhain keskiviikkoaamuna henkilöauton, jota kuljetti hieman yli 20-vuotias mies. Kuljettaja puhalsi alkometriin juuri rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman, mutta lisäksi hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta epäilty mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HÄMEENLINNA:

Poliisipartio pysäytti tiistain ja keskiviikon välisen yönä Parolantiellä henkilöauton, jonka kuljettajana toimi hieman yli 30-vuotias mies. Mies puhalsi alkometriin sallittua suuremmat lukemat, minkä vuoksi hänet toimitettiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Miehen kuljettamasta autosta otettiin poliisin haltuun omavalmisteinen kynäpistooli. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Poliisipartio pysäytti tiistaina iltapäivällä Hämeenlinnan keskustassa henkilöauton, jota kuljetti ajokiellossa oleva mies. Miehelle suoritettu puhalluskoe oli kunnossa, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Autosta löytyi lisäksi vähäinen määrä epäiltyä huumausainetta ja huumaavia lääkkeitä. Hieman alle 40-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta