Henkilöautolla moottoritietä väärään suuntaan Lahdessa

14.1.2022 10.06
Uutinen

Hämeessä poliisipartioita työllistivät rattijuopot, joita jäi kiinni vuorokauden aikana yhteensä viisi. Vanhemman miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Lahdessa.

Hätäkeskukseen tuli useita kymmeniä ilmoituksia torstaina alkuillasta moottoritiellä väärään suuntaan ajavasta henkilöautosta. Ilmoituksen mukaan kyseinen auto ajaa Renkomäen liittymästä kohti pohjoista etelään suuntaan menevillä ajokaistoilla.
Poliisipartio sai pysäytettyä kyseisen auton Lotilan liittymässä. Autoa kuljetti hieman yli 80-vuotias mies. Hän oli erehtynyt liittymästä ja lähtenyt ajamaan moottoritietä väärään suuntaan. Partio oli avustanut miehen pois moottoritieltä ja päästi miehen jatkamaan matkaa. Partio lähti seuraamaan miehen ajamista ja totesi hänen pysyneen hetken omalla ajokaistalla ajaessaan Saksalan suuntaan, mutta mies oli kuitenkin siirtynyt ajamaan vastaantulevien ajokaistalle. Partio laittoi pysäytysvalon päälle, mutta mies jatkoi ajamista. Useampi vastaan tullut auto joutui väistämään välttääkseen törmäyksen.
Autoa kuljettanut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Parikymppinen mies murtautui autoon ja rikkoi läheisen kiinteistön rapun ikkunan Lahdessa

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän torstai-iltana Lahden keskustaan. Ilmoituksen mukaan mies oli murtautunut henkilöautoon. Poliisipartio sai selville tapahtumapaikalla, että mies oli murtautunut autoon ja penkonut paikkoja auton sisällä, muttei ollut anastanut mitään. Tekijä oli sotkenut auton sisätiloja nesteillä. Mies oli poistunut autosta juosten. Murtautumisen seurauksena auto oli valunut 20 metriä törmäten pysäköidyn auton perään.
Poliisipartion poistuessa paikalta, oli hätäkeskukseen tullut ilmoitus miehestä, joka oli rikkonut rappukäytävän ikkunan. Partio tapasi kyseisen miehen viereisen rapun ovelta. Hänen tuntomerkit sopivat myös automurron tekijäksi. Mies otettiin kiinni epäiltynä ainakin kolmeen vahingontekoon.

Hollolassa rattijuoppo rikkoi poliisiauton ikkunan ja Lahdessa tavattiin rattijuoppo

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän epäillystä rattijuoposta myöhään torstai-iltana Hollolan Salpakankaalle. Partio tavoitti ilmoitetun auton Ala-Okeroistentiellä. Autoa kuljetti kolmekymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Partio tehdessä turvallisuustarkastusta kuljettajalle oli mies alkanut vastustaa tarkastuksen tekemistä ja heittelemään tavaroitaan. Hänet otettiin hallintaotteeseen ja vietäessä poliisiauton takatilaan, oli mies lyönyt päällään poliisiauton takaoven lasiin, joka rikkoontui iskun voimasta.
Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, vahingontekoon ja haitantekoon virkamiehelle.

Nuori mies tavattiin kuljettamassa henkilöautoa ajokiellon aikana perjantain vastaisena yönä kolmen aikoihin Lahden Liipolassa. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hän ei suostunut huumepikatestiin, mutta kertoi käyttäneensä huumausaineita. Mies vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Rattijuoppo jäi kiinni kahdesti viiden tunnin sisällä Hämeenlinnassa

Nelikymppinen mies tavattiin kahdesti kuljettamassa henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta Hämeenlinnassa. Ensimmäisen kerran poliisipartio pysäytti hänet puolenpäivän aikoihin Ojoisten kaupunginosassa ja hänelle tehtiin positiivinen huumepikatesti. Viisi tuntia myöhemmin mies tavattiin kuljettamassa samaa autoa Hämeenlinnan keskustassa. Molemmilla kerroilla miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Hollola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
huumeet
liikennejuopumus
vahingonteko