Hiljainen pakkasyö Hämeessä

18.1.2021 8.32
Uutinen

Hämeen poliisilaitoksen alueella on sunnuntain ja maanantain välinen yö ollut poliisitoiminnallisesti rauhallinen. Tehtäviä oli kaikkiaan 56 kappaletta koko laitoksen alueella. Määrä on varsin tavanomainen tammikuun pakkasille. Maanantain puolella aamuyöstä Iitissä Merrankujalla alkanut liikekiinteistön tulipalo työllisti myös poliisia. Päihtymyksen tai muun häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisin suojiin ei päätynyt ketään.

LAHTI

Sunnuntaina aamupäivällä kello 10.00 aikaan poliisipartio pysäytti Vanhanradankadulla pakettiauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut 1970-luvulla syntynyt mies puhalsikin alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Iltapäivällä kello 17.40 aikaan poliisi sai ilmoituksen henkilöstä, joka oli anastanut alkoholijuomia Lahden keskustassa sijaitsevasta kaupasta. 1990-luvulla syntynyt mies oli otettu kiinni vartijan toimesta tämän yrittäessä poistua maksamatta tuotteita. Mies on syyllistynyt näpistyksen kaltaisiin tekoihin 12.kertaa vuoden sisällä.

ORIMATTILA

Sunnuntai-iltana kello 19.40 aikaan poliisipartio pysäytti Puistotiellä henkilöauton, jonka kuljettajan partio tunnisti entuudestaan olevan ajokiellossa. 1990-luvulla syntynyt mies puhalsi alkometriin rattijuopumus lukeman, mutta kieltäytyi huumausaineen pikatestistä. Mies käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi. Mies on jäänyt kortitta ajosta kiinni 20. kertaa vuoden sisällä.

RIIHIMÄKI

Maanantain puolella kello 00.38 aikaan poliisipartio kiinnitti huomiota henkilöautoon, joka peruutti Kontiotieltä Sipusaarentielle. Auto pysäytettiin ja kuljettajalle suoritettiin seulonta-alkometrin puhalluskoe. Puhalluskokeen tulos oli puhdas nolla mutta huumausaineen pikatesti antoi sen sijaan positiivisen tuloksen. 1980-luvulla syntynyt mieskuljettaja käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi. Miestä epäillään rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
huumeiden käyttö
liikennejuopumus