Huippusuosittu poliisin joulukonsertti Lappeenrannassa 14.12.2022

Julkaisuajankohta 8.12.2022 11.06
Uutinen
Orkesteri esiintyy kirkossa, kapellimestari seisoo keskellä johtaen soittoa. Taustalla on joulukuusi.
Helsingin poliisisoittokunta

Helsingin poliisisoittokunnan joulukonsertti järjestetään Lappeen Marian kirkossa Lappeenrannassa keskiviikkona 14.12.2022 klo 19.00. Konsertti järjestetään Kaakkois-Suomessa ensimmäistä kertaa. Konserttiin on vapaa pääsy. Ovet aukeavat klo 18.00. Kirkkoon mahtuu noin 600 kuulijaa, joten tulethan paikalle ajoissa.

Poliisisoittokunnan joulukonserttien tunnelmaa on kautta vuosien kuvattu ainutlaatuisiksi. Jo sisääntulo kirkkoon on poikkeuksellinen, sillä ovilla ovat vastassa poliisien lisäksi myös poliisihevoset, jotka liikkuvat vanhan rakuunakaupungin kaduilla jo ennen konsertin alkua.

Upean kulttuurielämyksen lisäksi maksuttoman joulukonsertin järjestäminen on tärkeää poliisipäällikkö Ari Karvosen mukaan myös yhteisöllisyyden näkökulmasta.

 - Olemme eläneet poikkeusoloissa nyt useamman vuoden. Ensin tuli korona ja sitten Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa. Ajat eivät ole olleet helppoja. Nyt onkin tärkeää vahvistaa yhteisöllisyyttä positiivisten asioiden kautta, olla yhteisönä huolehtimassa toisistamme. 
 
Konsertin isäntänä toimiva poliisipäällikkö Karvonen myöntää itsekin olevansa jouluihminen. Hänen mukaansa joulunaikaan liittyy aina optimismia, jonka kautta kykenemme näkemään entistä enemmän positiivisia asioita ympärillämme. 

- Positiivinen asenne on oleellista nykytilanteen hyväksymisessä, mutta erityisen tärkeää se on tulevaisuuden rakentamisessa ja kyvyssämme nähdä siellä mahdollisuuksia. 

- Haluamme konsertin avulla myös muistuttaa, että me poliisit olemme vahvasti osa paikallista yhteisöä, olemme täällä kaikkia teitä varten, painottaa poliisipäällikkö Karvonen.

Perinteistä joulumusiikkia sekä uusia sävellyksiä
Konsertin johtaa ylikapellimestari Sami Ruusuvuori. Solistina on oopperalaulaja Timo Riihonen, joka tekee loistavaa uraa Suomen lisäksi Keski-Euroopan oopperalavoilla. 

- Konsertissa kuullaan perinteisiä joululauluja kuten Adamin Oi jouluyö, Sydämeeni joulun teen, Sylvian joululaulu ja White Christmas suuren orkesterin säestämänä ja upean solistin esittäminä. Haluamme tuoda konserttiin perinteisten ja tuttujen kappaleiden lisäksi myös jotain uutta: Tänä vuonna luvassa on poliisisoittokunnan apulaiskapellimestarin, Heikki Elon, uuden sävellyksen The Dance of the Northern Lights kantaesitys. Sävellys kuvaa nimensä mukaisesti revontulten tanssia musiikin eri värein, kuvailee ylikapellimestari Ruusuvuori konsertin antia. 

 

Poliisisoittokunnan joulukonsertti Lappeenrannassa 

Paikka: Lappeen Marian kirkko, Lappeenranta
Aika: keskiviikko 14.12.2022 klo 19.00
Vapaa pääsy. Ovet aukeavat klo 18.00

Kaakkois-Suomen poliisilaitos Lappeenranta Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen