Huumekuski jäi kiinni anastetulla autolla Hämeenlinnassa

4.6.2021 9.42
Uutinen

Hämeen poliisilla kesäisen arkinen vuorokausi. Poliisipartioilla oli tehtäviä liki 220 vuorokauden aikana. Tehtävät olivat peruskeikkoja, päihtyneitä ja häiriköitä. Poliisilaitoksen alueella jäi kiinni neljä rattijuoppoa, joista yksi ajeli huumausaineiden vaikutuksen alaisena anastetulla autolla.

HÄMEENLINNA
Partio kiinnitti huomiota valtatiellä 3 kulkeneeseen henkilöautoon perjantain vastaisena yönä kahden aikoihin. Auto oli lähestynyt poliisiautoa takaa ja hidasti vauhtiaan eikä mennyt poliisiauton ohi. Lopulta auto ohitti partion ja sen rekisteritunnus saatiin luettua. Ilmeni, että auto oli anastettu noin viikko sitten.
Kyseinen auto saatiin pysäytettyä Tiiriössä. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva nelikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hän ei suostunut huumepikatestiin, vaikka olosuhteiden mukaan partiolla oli epäily huumausaineiden käytöstä. Kuljettaja vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi.
Auton kyydissä oli kolmekymppinen nainen, joka otettiin kiinni kuljettajan kanssa epäiltynä moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen. Tämän lisäksi miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Seitsemänkymppinen mies kuljetti henkilöautoa tukevassa humalassa torstaina iltapäivällä Hämeenlinnan keskustassa. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 1,21 mg/l. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta. Toimenpiteiden jälkeen hänet vapautettiin.
Samaisesta autosta tuli parin tunnin päästä ilmoitus hätäkeskukseen. Ilmoituksen mukaan sen kuljettaja on päihtyneenä liikkeellä kauppakeskuksen pysäköintihallissa. Kauppakeskuksen vartija oli saanut pysäytettyä auton ennen poliisipartion paikalle tuloa. Tälläkin kertaa miehen puhalluskoe seulonta-alkometriin ylitti törkeän rattijuopumuksen. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli nyt 1,07 mg/l. 
Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänet otettiin kiinni asiassa.

LAHTI
Hätäkeskukseen tuli torstaiaamuna ilmoitus kolmesta miehestä, jotka yrittävät murtautua pakettiautoon Lahden keskustassa. Partio tapasi ilmoitetusta paikasta parikymppisen sekavan miehen. Hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä erilaisia huumausaineita huumausainerikoksen verran. Hänet otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen.

Partio tapasi ajo-oikeudettoman keski-ikäisen miehen kuljettamassa henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena myöhään torstai-iltana Launeella. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,94 mg/l.
Mies on syyllistynyt kolmesti aikaisemmin kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta vuoden sisällä. Lisäksi miehen kuljettama auto oli ajokiellossa, se oli määräaikaiskatsastamaton ja siitä oli ajoneuvoveroa maksamatta.Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 
 

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
huumeet
liikennejuopumus
varkaus