Kiteellä siirrytään monialaiseen poliisitoimintaan

4.3.2021 15.30
Uutinen

Kiteen poliisiasemalla siirrytään monialaiseen poliisitoimintaan 1.6.2021 mennessä alueen poliisitoiminnan kehittämiseksi.

Poliisiasemalla tulee myös jatkossa työskentelemään tehtävämäärään nähden riittävä määrä poliiseja. Lisäksi asemien poliisit tulevat jatkossa työskentelemään sekä rikostutkinnassa että valvonta- ja hälytystehtävissä eli niin sanotuissa monialaisissa poliisitehtävissä. 

- Monialaisen toimintamallin mukaan alueen poliisit vastaavat tavanomaisista tutkinnallisista asioista sekä poliisiasemien läheisyydessä tapahtuvista nopeasti hoidettavista hälytystehtävistä, poliisipäällikkö Mikko Masalin selventää.

Apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen vastaa muutoksen edellyttämistä järjestelyistä:  

- Uusi toimintamalli perustuu poliisin toimintaohjelmassa esitettyihin laitoksen toiminnan kehittämistoimenpiteisiin. Myös henkilöstö osallistui kehittämistyöhön työryhmissä. Uudistuksen tavoitteena on vastata alueen poliisitoiminnan haasteisiin, sekä kehittää ja parantaa poliisin toimintaa ja saatavuutta. Jo aikaisemmin teimme päätöksen siirtyä monialaiseen poliisitoimintaan Juankoskella ja Suonenjoella ja tämä päätös onkin luonnollista jatkumoa siihen, Korhonen taustoittaa.  


 

Itä-Suomen poliisilaitos Pohjois-Karjala Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
poliisi
poliisilaitokset
poliisilaitokset