Kolmen hengen seurue ylitti rajan luvattomasti hallussaan ase ja huumausaineita

24.4.2021 9.28
Uutinen

Torniossa rattijuopumus, jonka yhteydessä löytyi myös anastettua omaisuutta. Pellosta on viety moottorikelkka ja peräkärry, joka löytyi Rovaniemeltä. Norjalainen mies hurjasteli Torniossa. Mies ajatui päihtyneenä ajotieltä ulos henkilöautolla Simossa. Kolmen hengen seurueella oli mukanaan katkaistu haulikko ja epäiltyä amfetamiinia ylittäessään Suomen ja Ruotsin rajaa laittomasti.

Rattijuopumus Torniossa


Nuoren miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Torniossa Putaalla. Poliisipartio sai ilmoituksen miehestä, jonka epäiltiin lähteneen ajamaan henkilöautoa päihtyneenä. Poliisipartio tavoitti miehen ja miehen olemus vaikutti päihtyneeltä. Miehelle tehty alkometripuhallus osoitti o/oo-promillea, mutta huumepikatesti osoitti positiivisen tuloksen amfetamiinille. Miehen autoon tehdyssä etsinnässä löytyi iso määrä anastetuksia epäiltyjä lisävalopaneeleita. 


Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja varkaudesta.


Pellosta on anastettu moottorikelkka ja peräkärry


Väylänvarrentiellä on tunkeuduttu asuttuun asuntoon rikkomalla etuoven ikkuna ja pääsemällä sitä kautta sisälle asuntoon. Asunnon omistaja havaitsi tunkeutumisen perjantaina. Asuntoa on pengottu ja sieltä on anastettu omaisuutta. Asunnosta on myös löydetty Lynx Boondocker -moottorikelkan avain. Moottorikelkka on lastattu pihalla olleen peräkärryn päälle ja viety pois. Peräkärry löytyi myöhemmin Rovaniemeltä, mutta moottorikelkka on edelleen kateissa. Poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena. 


Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen Torniossa


Nuoren norjalaisen miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa Torniossa Perämerentiellä 120 km/h:ssa alueella 154 km/h:ssa nopeutta. Ajokeli oli huono räntäsateen vuoksi  ja näkyvyys heikko. 


Mopo anastettu Kemissä


Simeoninkadulta asunnon pihasta on anastettu keskiviikon ja torstain välisenä yönä Sym-merkkinen mopo.


Törkeä rattijuopumus Simossa


Poliisipartio sai ilmoituksen ulosajaneesta henkilöautosta Simossa Torviaavantiellä perjantai-iltana. Henkilöauto oli ajautunut pitkälle ulos ajotieltä ja ilmoittaja epäili kuljettajan olevan päihtynyt. Poliisipartion tullessa paikalle henkilöauton luona on ollut yksi mies, jonka ajokunto on tarkastettu. Mies puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän rajan. Tapahtumapaikalla ilmeni, että miehen käyttämä auto ei ollut luvallisesti hänellä käytössä. Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.


Rajaa ylittäneillä henkilöillä hallussaan ampuma-ase ja huumausaineita


Torniossa, puolen yön jälkeen, rajanylityspaikan ulkopuolelta saapui kaksi miestä ja yksi nainen Ruotsin puolelta Suomeen. Rajan partio tavoitti henkilöt ja tarkasti heidät. Henkilöiden mukana olleesta laukusta löytyi katkaistu haulikko sekä haulikon patruunoita. Naisen hallusta löytyi pistoolin patruunoita ja pieni määrä epäiltyä amfetamiinia. Toisen miehen hallusta löytyi myös puukko.


Henkilöt kiinniotettiin ja tuotiin Kemiin poliisivankilaan. Henkilöitä epäillään ampuma-aserikoksesta, valtionrajarikoksesta, huumausainerikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Kemi Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Rovaniemi Tornio Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
ampuma-aseet
huumausainerikokset
liikennerikokset