Laajasalon henkirikoksesta on vangittuna kaksi miestä

Julkaisuajankohta 5.1.2022 10.17
Uutinen

Helsingin poliisilla on edelleen kesken esitutkinta Laajasalon epäillystä henkirikoksesta, joka tapahtui aamulla 3. lokakuuta 2021.

Poliisi meni Rudolfintiellä sijaitsevaan yksityisasuntoon tarkastuskäynnille, koska asunnosta oli kuulunut avunhuutoja ja tappelun ääniä.

Paikan päältä löytyi menehtyneenä noin 35-vuotias mies. Hänen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Naapureiden mukaan asunnosta oli kuulunut meteliä sunnuntaiaamuna kello 8.30 aikoihin. Poliisille on sittemmin selvinnyt, että henkirikos tapahtui kyseiseen aikaan. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä murhana.

Henkirikoksesta epäiltyinä on vangittuna kaksi miestä, joiden osallisuutta tapahtumiin selvitetään yhä.

Poliisin ei ole mahdollista tiedottaa tapahtumien kulusta, epäiltyjen roolista tai muista rikoksen yksityiskohdista enempää. Tavoitteena on turvata esitutkinta ja tapauksen mahdollinen oikeuskäsittely.

– Esitutkintaviranomainen voi antaa tietoja salassa pidettävästä esitutkinta-asiakirjasta, ellei tietojen antaminen vaaranna rikoksen selvittämistä tai tutkinnan tarkoituksen toteutumista. Jotta saamme epäillyn rikoksen selvitettyä, en voi kertoa tapauksesta yksityiskohtaisesti, sanoo rikostarkastaja Jari Koski.

Jutussa on syytteen nostamisen määräpäivä 4.2.2022. Syyttäjänä toimii aluesyyttäjä Gita Isoranta. Juttu saadaan syyteharkintaan todennäköisesti tammikuun puolivälin tienoilla.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen