Lappeenrannan ja Imatran poliisin viikonvaihdetta ovat työllistäneet omaisuus- ja liikennerikokset

Julkaisuajankohta 5.12.2021 13.04
Uutinen

Imatralla liikekiinteistömurtoja sekä yritykset Imatralla ja Lappeenrannassa. Luumäellä murtauduttiin kesäasuntoon ja anastettiin 3 mönkijää. Rattijuoppoja jäi kiinni Imatralla.

Imatralla Imatrankosken kaupunginosassa murtauduttiin perjantain 3.12. illan ja lauantain 4.12.201 aamuyön välisenä aikana kahteen eri liikkeeseen oven lasi rikkomalla ja yritettiin murtautua kolmanteen. Kahdesta anastettiin olutta, kolmanteen liikkeeseen ei oltu päästy sisälle .
Poliisi otti omien tutkimustensa tuloksena kiinni ja kuljetti Lappeenrannan poliisiasemalle kolme entuudestaan tuntemaansa Imatralaista nuorta ja selvittää heidän osuutta tapahtuneisiin kahteen varkausrikokseen ja yhteen varkauden yritykseen.

Luumäellä on murtauduttu 29.11-4.12.2021 välisenä aikana kesäasunnon autotalliin ovi murtamalla ja anastettu kolme mönkijää.
Anastetut mönkijät ovat Yamaha Grizzly 550 EPS- ja Yamaha Grizzly 700 EPS merkkiset, kolmas anastettu on Bombardier-monikäyttöajoneuvo jonka rekisteritunnus on BR-BH359. Poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena. 

Lappeenrannassa Lauritsalan kaupunginosassa poliisin entuudestaan tuntema mies yritti murtautua 5.12. yöllä liikerakennukseen hakkaamalla harjan varrella liikkeen ikkunaa. Teko jäi varkauden yritykseksi vartijan ottaessa miehen kiinni. Mies tuotiin kiinniotettuna Lappeenrannan poliisiasemalle.

Poliisi pysäytti Imatralla perjantai-illan 3.12 ja la 4.12.2021 aamuyön välisenä aikana kaksi henkilöauton kuljettajaa joista kumpaakin epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. 
Toinen kuljettajista yritti myös harhauttaa poliisia esittämällä tuttavansa ajokortin, poliisi epäilee ajo-oikeudetonta miestä myös väärän henkilötiedon antamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 
Su 5.12. aamulla poliisi sai ilmoituksen Imatralla tieltä suistuneesta henkilöautosta. Poliisipartion saapuessa paikalle kuljettajan paikalla oli ajoneuvon kuljettaja jolle suoritetun puhalluskokeen perusteella häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, toisena rikosnimikkeenä poliisi tutkii liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Asioihin liittyvät tiedot ja vihjeet voi ilmoittaa vihjenumeroon p. 050 447 9574 tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Etelä-Karjala Imatra Kaakkois-Suomen poliisilaitos Lappeenranta Liikenne Luumäki Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta