Lappeenrannan keskustassa sähköpotkulautailijan ja iäkkään naisen välinen yhteentörmäys

Julkaisuajankohta 1.10.2022 13.05
Uutinen

Iäkäs nainen loukkaantui jäätyään Lappeenrannan keskustassa sähköpotkulaudalla liikkuneen miehen yliajamaksi, Lappeenrannassa rattijuoppo ja Imatralla törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Liikennerikoksia:


Torstaina 29.9.2022 iäkäs nainen jäi Lappeenrannan keskustassa Kauppakadun ja Valtakadun risteyksessä sähköpotkulaudalla liikkuneen henkilön yliajamaksi. Sähköpotkulaudalla liikkunut mies oli pysähtynyt ja auttanut naisen maasta jonka jälkeen tapahtunutta pahoitellen jatkanut matkaa. Naiselle aiheutui lieviä vammoja. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.


Poliisi muistuttaa että sähköpotkulaudat luokitellaan kevyiksi sähköajoneuvoiksi ja niiden käyttäjiä koskevat samat liikennesäännöt kuin pyöräilijöitä, esimerkiksi jalkakäytävällä ajaminen sähköpotkulaudalla on kielletty.

 

Perjantai-iltana poliisi pysäytti Lappeenrannassa Pallon kaupunginosassa henkilöautolla liikkuneen miehen jonka epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. 

 

Samana iltana Imatran Rajapatsaalla henkilöautolla liikkuneen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Miehen kuljettamalle henkilöautolle mitattiin 50 km/h nopeusrajoitusalueella 130 km/h nopeus, ajoneuvossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.
 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Uutinen