Liikenne pysähtyi Lahdessa 4-tiellä, kun suuri kontti putosi tielle.

21.10.2021 10.07
Uutinen

Hämeen poliisin sateinen päivävuoro oli rauhallinen. Iltapäivää kohden tehtäviä alkoi tulemaan enemmän ja yövuoro alkoi kiireisenä Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä. Aamuyöksi rauhoittui ja tehtävämäärä vuorokauden aikana oli hieman edellisvuorokautta vähäisempi, 164 tehtävää.

Lahti. Viisikymppinen mies oli kuljettamassa ajoneuvoyhdistelmää 4-tiellä, kun noin 400m Kariston liittymän jälkeen etelän suuntaan mentäessä perävaunun kyydistä oli pudonnut tielle metallikontti, joka oli tukkinut moottoritien 2 kaistaa. Kontti oli noin 2,5m korkea ja 5 leveä. Kuljettaja ei osannut sanoa, että miksi kontti oli päässyt putoamaan. Paikalle osui sattumalta sopivaa kalustoa kontin siirtämiseen ja tie saatiin auki suhteellisen nopeasti. Poliisi kirjoitti miehelle sakon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lahti. Mäkeläntien varressa olevan kiinteistön omistaja oli saanut murtohälytyksen kiinteistöltään kahden aikaan iltapäivällä. Kiinteistön omistaja näki 3 tuntematonta henkilöä valvontakameroiden kuvissa. Henkilöt olivat ehtineet poistua ennen poliisin paikalle tuloa. Kiinteistön ulkopuolelta oli anastettu kuparikaapelia. Vähän ajan kuluttua toinen poliisipartio havaitsi muutaman kilometrin päässä tapahtumapaikasta pysäköitynä auton, jonka kyydissä oli yksi mies. Hetken kuluttua autolle oli saapunut myös kolme muuta miestä. Auton tavaratilassa oli kuparikaapelia ja myös Mäkeläntien varressa olevasta kiinteistöstä anastettu kuparikaapeli. Miesten vaatetus sopi valvontakameroissa näkyneiden henkilöiden vaatetukseen. Kaikki neljä miestä otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

Lahti. Poliisipartio tapasi Sepänkatu 4 pihasta miehen, jolla oli hallussaan Jopo, josta oli runkolukon sanka sahattu poikki. Nelikymppinen mies kertoi lainanneensa pyörän kaveriltaan, jonka nimeä hän ei poliisille kertonut. Miehen hallusta löytyi myös anastetuksi epäilty kulmahiomakone. Pyörän ja hiomakoneen epäillään olevan anastettuja ja ne otettiin takavarikkoon.

Riihimäki. Illalla hieman ennen klo 19 tapahtui auton ja jalankulkijan välinen onnettomuus Valtakadulla. Viisikymppinen nainen oli ajanut autolla Keskuskadulla ja hänen tarkoituksensa oli kääntyä vasemmalle Valtakadulle. Samaan aikaan parikymppinen nainen oli ylittämässä suojatietä Valtakadulla tarkoituksenaan jatkaa Topparoikkapatsaan ohi. Auton kuljettaja ei kääntyessään ollut havainnut jalankulkijaa, vaan oli törmännyt tähän. Jalankulkija vietiin sairaalaan tarkastukseen.

Riihimäki. Poliisipartio pysäytti auton Lehtolantiellä yhden aikaan iltapäivällä. Auton kuljettajaksi ilmeni ajo-oikeudeton parikymppinen mies. Mies oli jäänyt kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta jo 20 kertaa aikaisemmin vuoden sisällä. Poliisi kirjasi rikosilmoituksen kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja miehen auto otettiin takavarikkoon jatkamisvaaran vuoksi.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus