Liikennerikokisa ja vahingonteko Pohjois-Karjalassa

1.8.2021 11.14
Uutinen

Rattijuopumus Nurmeksessa. Liikenneturvallisuuden vaarantaminen Joensuussa. Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä rattijuopumus Lieksassa. Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen Joensuussa. Vahingonteko Kiteellä.

Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen henkilöautolla, Nurmeksen Lehtovaarassa, lauantaina hieman ennen kello 17:ta. Hänelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen 0,75 promillea. Asian johdosta mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Poliisi oli pysäyttänyt miehen kuljettaman auton normaalin liikennevalvonnan yhteydessä.

Miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen henkilöautolla Joensuun Noljakassa Kuopiontiellä sunnuntaina puolen yön jälkeen. Poliisi oli mitannut tutkalla miehen kuljettaman auton nopeudeksi 149 km/ 100 km/t nopeusrajoitusalueella. Mies oli määrätty väliaikaiseen ajokieltoon.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja törkeään rattijuopumukseen henkilöautolla, Lieksan keskustassa, lauantain ja sunnuntain välisenä yönä noin kello yksi. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu epäily miehen ajokunnosta. Mies ei ollut ollut noudattanut poliisin näyttämää pysäytysvaloa, vaan oli kiihdyttänyt nopeuttaan. Miehen ajo oli pysähtynyt hänen törmättyä kauppakiinteistön pihalla suuriin jäteastioihin. Mies oli törmännyt pakomatkan aikana myös liikennemerkkeihin. Hänelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen 1,56 promillea. Yksin autossa ollut kuljettaja ei ollut loukkaantunut törmäyksessä, ambulanssimiehistö oli tarkastanut kuljettajan kunnon. Teossa käytetyn auton turvatyynyt olivat lauenneet ja auto oli vaurioitunut etuosastaan.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Joensuun Hammaslahden keskustassa sunnuntaina aamuyöstä ennen kello 5. Miehen kuljettama auto oli suistunut tieltä ja törmännyt puuhun. Autossa oli ollut kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Auto oli vaurioitunut vasemmasta kyljestään ja turvatyynyt olivat lauenneet. Auton kuljettajana toiminut mies oli määrätty väliaikaiseen ajokieltoon.

Kiteen Tolosenmäessä, Kiteen rautatieasemalla, oli töhritty junanvaunuja spraymaalilla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä puolen yön aikaan. Tapahtuneesta oli ilmoitettu hätäkeskukseen. Mahdollisia havaintoja edellä mainittuun vahingontekoon liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen [email protected], vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15.

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Kitee Lieksa Liikenne Nurmes Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
liikennerikokset
vahingonteko