Liikennetapahtumia Pohjois-Karjalassa

Julkaisuajankohta 7.9.2021 13.37
Uutinen

Hirvikolareita, ylinopeus ja kolareita Pohjois-Karjalassa

Hirvikolari Ahvenisella.

Kajaanintiellä henkilöauto törmäsi hirveen. Törmäys tapahtui maanantai aamupäivällä kello kymmenen aikaan. Autoilija kertoi puhelimessa poliisille olleensa matkalla pohjoiseen ja Ahvenisentien jälkeen hirvi oli juossut eteen. Hirvi oli osunut auton etu kulmaan. Auto oli osunut eläimen takajalkaan. Suurriistavirka-apu hälytettiin paikalle jäljestämään eläintä ja varmistamaan sen kunto. 
Poliisi muistuttaa, että kolaripaikka on syytä merkitä jotenkin näkyvästi jos autoilija jatkaa matkaansa tapahtumapaikalta. 

Hirvikolari Polvijärvellä.


Hirvi juoksi pakettiauton eteen Polvijärvellä Varosentiellä. Kolari tapahtui maanantai-iltana hieman ennen kello kuutta. Iso hirvi oli jatkanut matkaansa ja sen perään hälytettiin suurriiistavirka-apu. Auto kärsi törmäyksessä mutta henkilövahinkoja ei tullut.

Törkeää ylinopeutta Joensuussa.

Joensuussa tiistaiyönä puoli kolmen aikaan aikaan poliisipartio joutui ajamaan huimaa ylinopeutta tavoittaakseen henkilöauton, jota ajettiin Kuopiontien kautta Kajaanintielle ja siitä Voimatielle, liikerakennusten taakse. Kuljettaja kirmasi metsään eikä häntä tavoitettu. Auto takavarikoitiin ja asian selvittämistä jatketaan esitutkinnassa. 

Lieksan keskustassa auto törmäsi jalankulkijaan.


Maanantai-iltapäivänä kello puoli kolme Lieksan keskustassa, Citymarketin kohdalla, henkilöautoilija törmäsi suojatietä ylittäneeseen jalankulkijaan. Törmäys tapahtui jalankulkijan ollessa keskellä suojatietä. Jalankulkija kaatui törmäyksen voimasta ja loukkaantui. Autoilijalla oli ollut kertomansa mukaan tarkoitus peruuttaa törmäyksen jälkeen mutta hän oli vaihtanut automaattivaihteisen autonsa ajovaihteelle ja jatkoi matkaa ajaen leipomon pihaan Pielisentien toiselle puolelle. Loukkaantunut jalankulkija toimitettiin sairaalaan pelastuslaitoksen toimesta. 

Moottoripyöräilijä törmäsi polkupyöräilijään suojatiellä.


Joensuussa Siltakadun ja Länsikadun liikenneympyrässä polkupyöräilijä ylitti suojatietä. Kolari sattui maanantaiaamuna kello kahdeksan jälkeen. Liikenneympyrässä suojatie on pyörätien jatke ja autokaistaa tulevalla on ehdoton väistämisvelvollisuus. Moottoripyörällä liikkeellä ollut mies oli pysähtynyt mutta jatkanut sitten matkaansa. Asian selvittely jatkuu esitutkinnassa. 
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Lieksa Liikenne Pohjois-Karjala Polvijärvi Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta