Liikenteessa tapahtumia Pohjois-Karjalassa, akkuvarkaus Valtimolla

15.6.2021 12.57
Uutinen

Henkilöauto törmäsi kääntyvään traktoriin Joensuuntiellä Kiteellä. Maanantaina Juuan Nunnanlahdessa epäilty törkeä rattijuopumus. Nurmeksessa törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Akkuja varastettu Valtimolla

Henkilöauto törmäsi kääntyvään traktoriin Joensuuntiellä Kiteellä.
Maanantaina kello neljän aikaan iltapäivällä Joensuuntiellä Kiteellä henkilöautolla liikkeellä ollut nainen ei havainnut ajoissa edellään ajan traktorin kääntymisaikeita. Traktori kääntyi Joensuuntieltä vasemmalle, pienemmälle hiekkatielle. Traktorin takana tullut henkilöauto lähti ohittamaan traktoria ja törmäsi siihen. 
Henkilövahinkoja ei kolarissa syntynyt, mutta varsinkin henkilöauto otti osumaa. 
Paikalla tapausta selvittämässä olivat sekä poliisi että pelastuslaitoksen yksiköt. 

Maanantaina Juuan Nunnanlahdessa epäilty törkeä rattijuopumus.
Maanantai-iltana puoli kuuden aikaan Ahmovaaran kohdalla, Valtatie kuudella, henkilöauto tuli poliisia vastaan reilua ylinopeutta. Henkilöauto lähti poliisiautoa karkuun ja puikkelehti pienille sivuteille, minne pysähtyi ja kuljettaja ampaisi juoksuun. Toinen poliiseista lähti kuljettajan perään ja tavoitti tämän hetkeä myöhemmin. Metsässä kumpareen takana oli pudotus ja sen pohjalla pieni joki. Joen yli oli silta ja poliisi havaitsi miehen kököttävän sillan alla. 
Henkilöauton kuljettaja oli pudonnut jyrkänteeltä jokeen ja lyönyt päänsä. Poliisi otti kiinni verissäpäin olevan miehen, joka puhalsi 1,35 promillea ja oli muutoinkin hyvin sekava. 
Miestä epäillään kortitta-ajosta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. 

Nurmeksessa törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.
Maanantai-iltana kello kahdeksan aikaan Nurmeksessa ajoi poliisia vastaan Viron rekisterissä oleva henkilöauto. Autolle mitattiin 80 kilometrin nopeusrajoitusalueella 135 kilometrin tuntivauhti. Henkilöauton kuljettajalla oli kolme matkustajaa ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Akkuja varastettu Valtimolla.
Valtimon Karhunpään Karhuveikot ovat keränneet akkuja ja rautaa karhunpään urheilukentän vastapäätä olevalle keräyspisteelle. Näitä kerättyjä akkuja on varastettu nyt ainakin kolmena kertana. Viimeisin varkaus tehtiin maanantain ja tiistain välisenä yönä. 
Havaintoja rikoksesta tai tekijästä voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen [email protected], vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16:15.
 

Itä-Suomen poliisilaitos Juuka Kitee Liikenne Nurmes Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet
varkaus