Meri-Lapin tapahtumia viikonlopulta

2.10.2021 9.02
Uutinen

Torniossa on löytynyt kynäpistooli poliisin pysäyttämän henkilöauton luota. Nuori mies ajoi kovaa ylinopeutta VT4:llä Kemissä. Pariskunta pahoinpiteli toisiaan Torniossa.

Kova ylinopeus VT4:llä Kemissä

Nuoren miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa VT4:llä, Kemissä, 183 km/h:ssa nopeutta. Tiellä on 100 km/h:ssa nopeusrajoitus. Poliisipartio oli ollut valvomassa liikennettä ja nähnyt silminnähden kovaa tulevan henkilöauton. Partio oli pysäyttänyt ajoneuvon ja auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi kaksi muuta henkilöä. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Nuorta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 


Torniosta löytyi kynäpistooli

Poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto Raumontiellä, Torniossa. Partio päätti pysäyttää vastaan ajaneen auton ja kääntyi henkilöauton perään. Henkilöauto oli kääntynyt heti pois Raumontieltä, kun se oli ajanut poliisipartiota vastaan. 

Hetken etsimisen jälkeen auto löytyi. Autossa oli kyydissä poliisin tuntemat keski-ikäinen mies ja nuorempi nainen. Paikalta löytyi myös kynäpistooliksi epäilty esine. Miestä ja naista epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta. Miehen hallusta löytyi myös mattoveitsi, sekä ammuksia. Miestä epäillään myös toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Pariskunnan välinen pahoinpitely Torniossa

Varhain lauantaiaamuna tuli hätäkeskukselta tehtävä, jonka mukaan Torniossa oli ollut asunnossa pahoinpitely, josta toinen osapuoli oli mennyt naapuriin hakemaan apua. Partion mennessä paikalle he tapasivat naisen, joka kertoi, että hänen miehensä oli tullut humalassa kotiin ja heillä oli tullut riitaa. Naisen kertoman mukaan mies oli pahoinpidellyt naista. Naisen vammat olivat lieviä. 

Miehen kertoman mukaan hänellä ja naisella oli tullut tappelu, jossa myös miestä oli lyöty. Myös miehellä oli lieviä vammoja. 

Molempia osapuolia epäillään eriasteisista pahoinpitelyistä.
 

Kemi Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Tornio Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
aseet
liikennerikokset
pahoinpitely
parisuhdeväkivalta
ylinopeus