Meri-Lapin tapahtumia viikonlopulta

Julkaisuajankohta 23.1.2022 13.08
Uutinen

Ylitorniolla pahoinpideltiin mies ja häneltä anastettiin omaisuutta. Mies sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. Torniossa mies pahoinpiteli kolmea naista. Toinen mies pahoinpiteli eri asunnossa naista ja rikkoi omaisuutta. Kemissä miehen päälle yritettiin ajaa henkilöautolla.

Ryöstö Ylitorniolla perjantai-iltana

Poliisille tuli ilmoitus pahoinpitelystä Ylitorniolla Niurontiellä perjantai-iltana. Yksityisessä asunnossa oli pahoinpidelty nuorta miestä kahden miehen toimesta ja miehelle oli tullut pahoinpitelystä sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Poliisit tavoittivat toisen teosta epäillyn miehen saman illan aikana ja toinen miehistä tavoitettiin lauantaipäivän aikana. Tutkinnan aikana selvisi, että mieheltä oli myös viety omaisuutta pahoinpitelyn yhteydessä.

Poliisi on ottanut kiinni molemmat epäillyt ja jatkaa asian tutkintaa.

Pahoinpitely Torniossa perjantai-iltana

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän pahoinpitelystä, joka tapahtui yksityisasunnossa Opistontiellä, Torniossa. Partion mennessä paikalle heitä vastassa oli kolme nuorta naista. Yksi naisista kertoi, että hänen entinen poikaystävänsä oli päihtyneenä riehunut asunnolla ja käynyt käsiksi kaikkiin kolmeen naiseen. Naiset olivat saaneet lieviä vammoja pahoinpitelyn seurauksena. Nuorta miestä epäillään pahoinpitelystä. Mies oli ehtinyt poistua asunnosta ennen poliisin tuloa.

Pahoinpitely Torniossa lauantaina päivällä

Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan mies riehui yksityisasunnossa Torniossa Harjutiellä. Partio tavoitti miehen asunnolta ja heille selvisi, että mies oli käynyt asunnossa asuvan naisen päälle. Mies oli riehunut asunnolla rikkoen asunnon tavaroita ja asunnon ikkunoita. Ulkona mies oli rikkonut paikalle pysäköityjä autoja. Mies otettiin kiinni pahoinpitelystä ja useammasta vahingonteosta epäiltynä.

Rattijuopumus Torniossa

Jokivarrentiellä oli henkilöauto suistunut ojaan. Paikalle tullut partio havaitsi, että autossa istui takapenkillä nainen ja apukuljettajan paikalla mies. Paikalla ollut todistaja kertoi nähneensä, että hänen edellä ajava henkilöauto alkoi heittelehtiä ja ajautui ulos tieltä. Todistaja pysähtyi ulosajaneen auton viereen ja näki miehen kuljettavan autoa ja naisen istuvan apukuljettajan paikalla. Todistaja oli kysellyt, miten heille kävi ja oli havainnut, että auton kyydissä olleet henkilöt olivat päihtyneitä. Todistaja havaitsi myös, että autossa olijat olivat vaihtaneet paikkaansa auton kyydissä. Mies kiisti ajaneensa autoa ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kemissä yritettiin ajaa miehen päälle

Mies kertoi kävelleensä Eteläntiellä Kemissä lauantaina iltapäivällä. Hän kertoi, että auto oli seurannut häntä pidemmän aikaa. Mies kertoo, että Eteläntien rautatieylityksen kohdalla auto oli yrittänyt ajaa hänen päälleen ja mies oli hypännyt pois auton edestä. Auto oli tämän jälkeen poistunut paikalta. Miehelle ei tullut vammoja tilanteesta.

Rattijuopumus Kemissä

Keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen kuljettamalla henkilöautoa Kemissä Veitsiluodontiellä myöhään lauantai-sunnuntaiyönä amfetamiinin vaikutuksen alaisena. Poliisipartio oli pysäyttänyt miehen kuljettaman henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

​​​​​​​

Kemi Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Tornio Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Ylitornio