Meri-Lapissa anastettiin mopoja

Julkaisuajankohta 24.4.2022 10.35
Uutinen

Kemistä anastettiin kaksi mopoa omakotalojen pihalta. Molemmat löytyivät myöhemmin

Kemi 23.4.2022 kello 04.00 - 08.00 varkaus
Takajärventiellä sijaitsevan omakotitalon pihalta anastettiin musta Derbi-merkkinen mopo. Mopo löytyi myöhemmin Haaparannalta Älgströket-kadulta omistajien toimesta.


Kemi 22.4-23.4.2022 kello 21.00 - 10.00 varkaus
Siikalahdentiellä sijaitsevan omakotitalon pihalta anastettiin Suzuki PV-merkkinen mopo ja sininen Lux-katkaisusirkkeli. Mopo löytyi myöhemmin Kemistä Kujatieltä.


Kemi 22.4-23.4.2022 vahingonteko
Someronkadulla sijaisevaan tyhjillään olevaan omakotitaloon mentiin luvatta sisälle ikkuna rikkomalla ja asunnossa oli oleskeltu jonkin aikaa. Mitään ei havaittu anastetuksi.

 
Kemi 24.4.2022 kello 05.50 törkeä rattijuopumus
Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Kemissä, jolloin he päättivät tarkistaa Kaivokadulla henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Kuljettajaksi paljastui 35-vuotias latvialainen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 0,60 mg/l. Mies toimitettiin verikokeeseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


Kemi 23.4.2022 kello 11.22 törkeä rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, kulkuneuvon luovuttaminen juopuneelle ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen
Poliisipartio sai tiedon Torniontiellä liikennemerkkiin törmänneestä ja ojaan käyneestä autosta, joka liikkuu holtittomasti. Partio tavoitti auton Ajoksentiellä ja pienen taka-ajon jälkeen auto pysähtyi.  Poliisi tarkisti kuljettajan paikalla olevan miehen ajokunnon. Kuljettajaksi paljastui 21-vuotias torniolainen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 0,82 mg/l. Mies vietiin verikokeeseen Mehiläinen Länsi-pohjan sairaalaan, jonka jälkeen muusta syystä Kemin poliisivankilaan. Myöhemmin kävi ilmi, että autoa oli ajanut aiemmin kiinniottohetkellä kyydissä ollut auton omistaja, jota epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.


Tornio 23.4.2022 kello 13.46 kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos
Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Tornion alueella, jolloin he päättivät tarkistaa Raumontiellä henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Auton kuljettajana oli kemiläinen 41-vuotias mies. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Autoon suoritettiin paikanetsintä, jossa ei löytynyt huumausaineita. Mies vietiin LPKS:ään verikokeeseen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.


Tornio 23.4.2022 varkaus
Kauppakadulla sijaitsevan kerrostalon pihalla olevaan henkilöautoon oli murtauduttu ja autosta oli anastettu vaihdekepin nuppi ja pakoputken pää. Lisäksi autoa oli sotkettu.