Meri-lapissa rattijuopumuksia

5.6.2021 10.25
Uutinen

Meri-lapissa poliisia työllisti autolla ajaneet rattijuopot ja omaisuusrikokset

Kemi 5.6.2021 kello 01.56 moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yritys
Toivolankatu 2 sijaitsevan pienkerrostalon pihalla parkissa olleeseen autoon murtauduttiin ja autosta anastettiin mm vaatteita ja autoradio


Kemi 4.6.2021 törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta
Moottoripyöräpoliisi suoritti liikenteen valvontaa Eteläntiellä Ritikan kohdilla, jolloin poliisin huomio kiinnittyi edessä epävarmasti ajavaan henkilöautoon. Poliisi laittoi pysäytysvalon päälle, jolloin henkilöauto lähti pakenemaan. Takaa-ajoon liittyi useita poliisitpartioita ja pakeneva auto ajoi karkuun Syväkankaan alueella ja lopulta moottoritietä kohti Kemiä. Pakenevan auton nopeudet olivat pahimmillaan 60 km/h nopeusrajoitusalueella 135 km/h. Auto pakkopysäytettiin Ajoksentien rampilla piikkimatolla ja kuljettana ollut rovaniemeläinen mies otettiin kiinni. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat. Miehelle tehty huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille ja mies vietiin LPKS:ään verikokeeseen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miehen käyttämään autoon suoritettiin paikanetsintä huumausaineiden löytämiseksi.


Tervola 4.6.2021 kello 15.05 törkeä rattijuopumus ja virkamiehen vastustaminen
Poliisipartio sai ilmoituksen mahdollisesta päihtyneenä autolla ajavasta henkilöstä Tervolassa. Poliisipartio etsi Tervolassa kyseistä autoa ja tuolloin tuli sivulliselta ilmoitus, että auto on juuri ajettu parkkiin Tervolassa olevan asunnon pihalle ja kuljettaja on mennyt asuntoon. Paikalle välittömästi mennyt partio otti kyseisestä asunnosta kiinni miehen, jota epäillään kuljettajaksi. Mies oli tervolalainen. Partio puhallutti miehen ja tulos oli 0,91 mg/l. Mies kiisti ajon ja hänet otettiin kiinni ja hänet vietiin LPKS:ään verikokeeseen, josta sitten Kemin poliisivankilaan. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


Kemi 4.6.2021 kello 10.29 kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos
Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Kemin alueella, jolloin he päättivät tarkistaa Ouluntiellä henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Auton kuljettajana oli kemiläinen mies. Mies tehty huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille ja betzodiazepiineille, josta syystä mies vietiin LPKS:ään verikokeeseen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.


Keminmaa 3-4.6.2021 varkaus
Rantatiellä sijaitsevaan omakotitaloon yritettiin murtautua ja pihalla olleeseen leikkimökkiin murtauduttiin. Leikkimökistä anastettiin mm Kemppi 200-hitsauskone.

Tornio 4.6.2021 kello 08.15 - 11.20 varkaus
Kaakamon koulun pihalta anastettiin harmaa Nishiki-merkkinen polkupyörä.

Kemi Keminmaa Lapin poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Tervola Tornio Uutinen
alkoholi
huumeet
liikenne
liikennejuopumus
varkaus