Meri-Lapissa rattijuopumuksia ja pahoinpitelyjä

17.7.2021 8.50
Uutinen

Meri-Lapissa jäi kiinni kaksi rattijuoppoa liikenteestä henkilöautoilla. Kauppakadulla tapahtui kaksi pahoinpitelyä ja Keminmaassa nainen riehui heinäseipään kanssa.

Rattijuopumuksia

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus Ylitorniolla Raanujärventiellä puuhun ajaneesta henkilöautosta 16.7.2021 kello 18.55. Ilmoittajan mukaan mies makoilee keskellä tietä ja vaikuttaa silminnähden vahvasti päihtyneeltä. Paikalla selvisi, että auto ei ollut törmännyt puuhun vaan auto oli saatu pysäytettyä juuri ennen puuta. Ensihoidonyksikkö tarkisti miehen eivätkä hänen vammansa vaatineet jatkotutkimuksia. Mies puhallutettiin, jonka tulos oli 2,68 promillea. 41 -vuotiaan miehen ajo-oikeus oli vanhentunut. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisipartio suoritti liikenteenvalvontaa Torniossa, kun partio havaitsi entuudesta tunteman henkilöauton ja päätti pysäyttää sen henkilöauton kuljettajan ajokunnon ja ajo-oikeuden tarkastamiseksi. Kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudesta tuntema 48-vuotias paikkakuntalainen mies, jolla ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta. Miehen puhallustulos oli nolla, mutta huumausaineen pikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja betsoille. Mies käytettiin verikokeissa epäillyn rattijuopumuksen vuoksi. Miestä epäillään myös huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

 

Pahoinpitelyjä

Kemissä tapahtui Kauppakadulla kaksi pahoinpitelyä 17.7.2021. Toinen tapahtui noin kello 01.30 ja toinen noin 04.15. Molemmissa nujakoissa selvittiin pahemmitta vammoitta. Poliisi jatkaa asioiden tutkintaa pahoinpitelyinä.

 

Vahingonteko

Keminmaassa 23 -vuotias nainen riehaantui ja hajotti paikkoja 17.7.2021 noin kello 02.00. Nainen oli riitaantunut toisen asunnossa olleen kanssa ja lähtenyt ulos asunnosta. Pihalla ollessa nainen alkanut hajottamaan asunnon sekä piharakennuksen ikkunoita puuseipäällä. Nainen oli myös hajottanut pihalla olleen auton tuulilasia ja kattoa. Asiaa tutkitaan vahingontekona.

 

Kemi Keminmaa Lapin poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Tornio Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Ylitornio
Lapin poliisilaitos
liikennejuopumus
liikennerikokset
pahoinpitely
vahingonteko