Mies tunnusti sytyttäneensä yleisövessan roskiksen tuleen

3.5.2021 13.15
Uutinen

Poliisilla oli Hämeessä sunnuntaina sekä maanantain vastaisena yönä erilaisia tehtäviä näpistelijöistä keskinäisten riitojen selvittelyyn. Lahden torilla mies sytytti aamuyöllä yleisövessan roska-astian tahallaan tuleen.

Yöllä noin kahden aikaan partio havaitsi torin yleisövessasta tulevan savua. Vessan lähettyvillä oli mies, joka kertoi sytyttäneensä vessassa olevan roska-astian tahallaan tuleen. Partio suoritti alkusammutuksen ja otti miehen kiinni vahingontekoon epäiltynä.

Lisäksi Lahden torilta tehtiin hätäkeskukseen ilmoitus miehestä, joka piti puukkoa esillä. Partio tavoitti tuntomerkkeihin sopivan miehen läheisestä kaupasta ja hänen hallustaan löytyi takin hihaan piilotettuna kääntöveitsi.  Mieheltä löytyi myös hallustaan epäiltyä huumausainetta

Lahdessa ja Riihimäellä näpistelijöitä

Lahdessa Launeella 34-vuotias mies syyllistyi näpistykseen anastamalla kaupasta alkoholituotteita noin 5 euron arvosta.  Poliisille tuttu mies oli yrittänyt poistua liikkeestä maksamatta tuotteita. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana 55 kertaa kiinni näpistyksestä.

Lahdessa Renkomäessä sijaitsevan kauppaliikkeen vartijat ottivat kiinni miehen, jonka hallusta löytyi liikkeestä anastettua omaisuutta 2300 euron arvosta. Mies oli piilottanut anastamansa tuotteet niin ikään anastamaansa reppuun ja yrittänyt poistua liikkeestä. 

Riihimäellä nainen anasti kaupasta tölkin lonkeroa. Nainen oli piilottanut tölkin takkinsa alle ja koittanut poistua myymälästä. Naisen saldo näpistyksissä kasvoi yhteentoista vuoden sisällä.

TV:n katselusta riitaa Heinolassa ja Lahdessa törkeä rattijuopumus

Heinolassa reilu 80-vuotiaalle pariskunnalle oli tullut riitaa TV:n katselusta, jonka seurauksena mies oli raahannut vaimoaan jalasta ja kädestä pitkin asuntoa. Vaimolle ei tullut tapahtumasta hoitoa vaativia vammoja. Tapahtuneesta kirjattiin pahoinpitely.

Partio havaitsi Lahdessa Metsäkankaalla auton, josta oli hetkeä aikaisemmin tullut ilmoitus epäilystä rattijuopumuksesta. Auton kuljettajana toiminut 50-vuotias mies puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman.

Forssassa parvekkeella aseen kanssa heilunut aiheutti huolta

Forssassa Pihlajakujalta tuli ilmoitus, että mies heiluu pitkäpiippuisen aseen kanssa parvekkeella. Partio löysi epäillyn asunnostaan. Asunnosta löytyi myös piilotettuna mahdollinen ilmoittajan näkemä luvaton ase.

Forssa Heinola Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Riihimäki Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikennerikokset
pahoinpitely
rikokset