Montolan kaivokseen jäänyt sukeltaja löydetty

14.4.2021 11.05
Uutinen

Eilen Pieksämäellä, Montolan kaivoksella mahdollisesti hukkunut mies on löydetty. Ruumis nostettiin pintaan eilen illalla.

Paikalle hälytetty valtakunnallinen Vapepan erikoissukellusryhmä sai nostettua kaivokseen jääneen sukeltajan pintaan 14.4.2021 klo 19.55. Sukeltaja löytyi vedenalaisesta kaivoskuilusta menehtyneenä.

Poliisi ei ole vielä päässyt puhuttamaan sairaalaan joutunutta sukeltajaa tarkemmin, mutta häneltä heti tapahtuman jälkeen saatujen alustavien tietojen mukaan ylösnousuvaiheessa on toiselle sukeltajalle  tapahtunut jotain, joka on johtanut hänen menehtymiseensä. 

Tapahtumien kulku ja kuolemaan johtaneet seikat pyritään selvittämään poliisitutkinnassa eikä asiassa ole tullut esiin syytä epäillä rikosta.

Lopullinen kuolinsyy varmistuu oikeuslääketieteellisten tutkimusten jälkeen. Poliisi tässä vaiheessa ota kuolinsyyhyn tai tapahtumien kulkuun enempää kantaa. Myös onnettomuustutkintakeskus on ryhtynyt tutkimaan tapahtunutta. Poliisilla ei ole tarvetta eristää kaivoksen aluetta.

Tutkinnassa osa on kuolemansyyntutkintaa, josta ei enempää kerrota. Tapauksen tutkinnassa esille tulevista julkista tiedoista, poliisi tiedottaa tutkinnan edetessä.


 

Itä-Suomen poliisilaitos Pieksämäki Rikokset ja tutkinta Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
hukkuminen
onnettomuustutkinta
sukellus