Myymälävarkaalta löytyi huumausaineita Lahdessa

16.9.2021 11.15
Uutinen

Hämeessä oli tehtävämäärällisesti rauhallinen vuorokausi. Tehtäviä oli hieman yli 160 vuorokauden aikana. Muutamia rattijuoppoja jäi kiinni poliisilaitoksen alueella.

LAHTI. Hätäkeskus antoi partiolle tehtävän keskiviikkona puolenpäivän jälkeen Lahden Paavolassa sijaitsevaan kauppakeskukseen. Ilmoituksen mukaan vartijat olivat ottaneet kiinni myymälävarkaan. Poliisipartiolle selvisi, että kolmekymppinen mies oli kerännyt kaupassa vaatteita ja mennyt niiden kanssa sovituskoppiin ja siellä vaatteet reppuunsa. Mies oli poistunut kaupasta maksamatta vaatteita ja vartijat ottivat hänet kiinni kassalinjojen jälkeen. Miehen repussa oli liki 180 euron arvosta vaatteita ja suurin osa niistä oli vaurioitunut myyntikelvottomiksi.
Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran. Mies otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen ja näpistykseen.

LAHTI. Hieman yli nelikymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen keskiviikkoiltana Lahden Möysässä. Partio pysäytti miehen kuljettaman henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljetti toistaiseksi ajokiellossa oleva mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen.

LAHTI. Poliisipartio suoritti valvontaa torstain vastaisena yönä Lahden Möysässä, kun partio kiinnitti huomiota kadulle pysähtyneeseen henkilöautoon. Auto lähti liikkeelle partion lähestyessä sitä. Auto pysäytettiin ja sitä kuljetti nuori mies, jolla ei ollut ajo-oikeutta henkilöauton kuljettamiseen. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen ja hänelle tehty tarkkuusalkometrikoe antoi tulokseksi 0,57 mg/l. Nuoren miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

LAHTI. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän kahden auton kolarista keskiviikkona puolenpäivän aikoihin Villähteellä. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että henkilöauton kuljettaja oli ajanut Villähteentietä Nastolan suuntaan, kun hänen ajosuunnasta oikealta oli henkilöauto ajanut suoraan hänen kuljettamansa auton kylkeen. Kuljettaja loukkaantui törmäyksessä ja hänet vietiin tarkastukseen sairaalaan.
Törmänneen auton kuljettaja, hieman yli parikymppinen nainen oli kääntynyt väärään suuntaan ja hän oli tehnyt niin sanotun U-käännöksen. Hän ei ollut havainnut Lahden suunnasta tullutta autoa törmäten sen kylkeen. Naisen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

HUMPPILA. Partio tapasi keski-ikäisen ajokiellossa olevan miehen kuljettamassa pakettiautoa valtatiellä 2 keskiviikkona iltapäivällä. Hän on jäänyt vuoden sisällä kiinni 31 kertaa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta vuoden sisällä ennen kyseistä ajokertaa.  Lisäksi hänen kuljettamassa autossa ei ollut rekisterikilpiä, koska ne oli aiemmin päivällä poistettu määräaikaiskatsastamattomuuden vuoksi.
Mies kuulusteltiin epäiltynä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja ajoneuvorikkomukseen.

RIIHIMÄKI. Kolmekymppisen naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen keskiviikkona iltapäivällä Riihimäen keskustassa. Partio pysäytti henkilöauton, jota kuljetti ajokiellossa oleva nainen. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Hänet käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi.


 

Humppila Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
huumeet
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet
liikenneonnettomuudet
myymälävarkaus