Oulun poliisi valvoi hiihtolomaliikennettä

21.2.2021 18.12
Uutinen

Oulun poliisin liikenneyksikön partiot valvoivat eteläisen Suomen hiihtolomaliikennettä perjantain 19.2 ja sunnuntain 21.2. välisenä aikana.

Vuoden 2021 hiihtolomakausi lähti liikkeelle kaikkien tiedossa olevan koronaviruksen varjossa. Mikäli virus ei aiheuta enempää matkustusrajoituksia, niin odotettavissa on vilkas kotimaan matkailukevät. Vilkkaasta liikenteestä saatiin ensimmäiset merkit jo vuoden vaihteen aikaan, ja sama tahti jatkui myös eteläsuomalaisten hiihtoloman koittaessa. Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikkö valvoi liikennettä perjantain 19.2 ja sunnuntain 21.2 välisen ajan. Valvontaa suoritettiin ja tullaan suorittamaan isolta osin pääteillä. Oulun kohdalla tie nro 4 ja tie nro 20 johtavat pohjoisen lomakeskuksiin. Valvonnassa havaittiin, että vaikka liikenne jakautui useammalle päivälle, niin kuitenkin suurin massa oli liikkeellä lauantaina. Ajokeli oli vuodenaikaa mukaileva. Lumi pöllysi ja tien pinta oli paikoin hyvin liukas. Poliisi puuttui viikonlopun aikana kymmeniin rikkeisiin liikenteen soljuessa pääosin hyvin. Aika ajoin havaittiin pitkissä autoletkoissa ohituksia, jotka olisi ollut syytä jättää tekemättä. Kilometrejä pitkissä autojonoissa ohittaminen on sanalla sanoen turhaa. Ohittaminen jonossa, joka kulkee suurinta sallittua nopeutta, ei jouduta matkan tekoa, mutta aiheuttaa kuitenkin merkittävästi kohonneen onnettomuusriskin.

Lomaansa jo viettäville ja tuleville reissaajille poliisi toivottaa turvallista matkaa ja hyvää lomaa. Käyttäydytään liikenteessä sekä lomakeskuksissa ohjeita ja sääntöjä noudattaen. Pidetään yhteistyöllä liikenne turvallisena ja korona kurissa.

Terveisin Oulun poliisi

Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen
Oulun poliisilaitos
liikenne
liikennevalvonta