Oulun poliisi vetoaa vapun juhlijoihin: Maltetaan vielä

28.4.2021 14.48
Uutinen

Oulun poliisi kehottaa vapun juhlijoita noudattamaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja viettämään vappua maltillisesti pienissä porukoissa. 

Poliisit valvovat vappuna näkyvästi kokoontumista koskevien rajoitusten noudattamista, mutta vastuullinen käyttäytyminen lähtee jokaisesta itsestä. 

– Poliisi valvoo vapun yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Poliisi suosittelee vahvasti, että ihmiset eivät kokoontuisi kuntien ja kaupunkien keskustoihin. Viime vuonna ihmiset kantoivat hienosti vastuunsa ja samaa odotamme myös tänä vuonna, kertoo ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitokselta.

Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin voi Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella osallistua korkeintaan 10 (kymmenen) ja Kainuun kuntien alueilla korkeintaan 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 2. toukokuuta saakka.     

Vanhempien on syytä muistuttaa nuoria siitä, että myöskään he eivät kokoonnu suurissa ryhmissä julkisilla paikoilla.

– Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota nuorten päihteidenkäyttöön. Siksi etenkin alaikäisten vappusuunnitelmista on hyvä keskustella kotona ja muistuttaa nuoria ja lapsia turvallisesta, korona-ajan mukaisesta vapunvietosta, Autio muistuttaa.

Uusia juhlimispäiviä tulee myöhemmin, nyt on hyvä vielä malttaa ja viettää vappua etänä, kotona tai lähipiirissä #OmassaKuplassa #EtäVappu #YhdessäParempiKesä #poliisi

Vappupäivän ja toukokuun asiakaspalveluiden aukioloajat 

Poliisipäivystysten ja lupapalveluiden asiakaspalveluiden rajoituksia on jatkettu 31.5.2021 asti. Kehotamme edelleen kaikkia asiakkaitamme välttämään henkilökohtaista asiointia asemilla. 

Vappupäivänä 1.5. ja helatorstaina 13.5.2021 avoinna on ainoastaan poliisin palvelupäivystys klo 8 - 16 Oulun keskustan poliisiasemalla osoitteessa Kirkkokatu 13. Muiden poliisiasemien asiakaspalvelut ovat kiinni. 

Poliisiasemien aukioloajat kannattaa aina tarkistaa sivulta 
poliisi.fi/oulun-poliisilaitos

Kun tarvitset kiireellistä poliisin apua tai poliisin paikalle, soita hätänumeroon 112. 

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 23.4.2021 tiedote rajoituksista. 
 

Kainuu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
Oulun poliisilaitos
turvallisuus
vappu