Päihtyneet kuljettajat aiheuttaneet liikenneonnettomuuksia Sisä-Suomen alueella

30.11.2021 11.48
Uutinen

Poliisi on valvonut pikkujoululiikennettä tehostetusti. Sisä-Suomen alueella poliisia on lisäksi työllistänyt päihtyneiden kuljettajien aiheuttamat liikenneonnettomuudet.

Päihtynyt kuljettaja ajautui ojaan Pirkkalassa

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen ojaan ajautuneesta ajoneuvosta Kurikantiellä Pirkkalassa 27.11.2021 noin kello 1.30. Poliisille selvisi paikan päällä, että kuljettaja oli ajanut Kurikantietä kohti Pyhäjärventietä menettäen ajoneuvon hallinnan Linnakiventien risteyksen jälkeen. Ajoneuvossa oli kaksi matkustajaa. Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. 

Kuljettaja törmäsi kaiteeseen Tampereella - epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Hätäkeskus antoi poliisille 27.11.2021 kello 4.20 tehtävän kaiteeseen törmänneestä ajoneuvosta Paasikivenkadulla Tampereella. Liikenne oli estynyt törmäyksen vuoksi. Paikan päällä poliisille selvisi, että ajoneuvon kuljettaja oli törmännyt Paasikivenkadulla valo-ohjatun suojatien kohdalla kaiteeseen ja kuljettaja oli vahvasti päihtynyt. Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Päihtynyt kuljettaja yritti väistää puhallusratsian - epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Poliisi piti puhallusratsiaa Äänekoskella Vanhan Vaasantien ja Harjukadun risteyksessä 28.11.2021 noin kello 12. Poliisi havaitsi ajoneuvon, joka lähestyi Harjukatua risteysalueelle, jossa poliisi puhallutti kuljettajia. Ajoneuvo lähti ajamaan tulosuunta kohden havaittuaan puhallusratsian. Poliisipartio lähti tavoittamaan kuljettajaa ja havaitsi kuljettajan ajaneen kerrostalon parkkialueelle. Ajoneuvosta ylös nousi kuljettaja, joka puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Päihtynyt kuljettaja ajoi ojaan Keuruulla ja pakeni paikalta

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta tehtävän epäillystä päihtyneestä kuljettajasta 28.11.2021 noin kello 04.00. Kuljettaja ajoi Mäntäntietä kohti Keuruuta. Poliisia Mäntäntiellä odotti seurue, joka kertoi poliisille yhden seurueeseen kuuluvan henkilön vaatineen ajoneuvon itselleen ja lähteneen ajamaan kohti Keuruuta. Hetkeä myöhemmin kuljettaja oli puhelimitse tavoitettu ja hän oli kertonut ajaneensa ojaan. Hätäkeskus paikansi kuljettajan puhelimen ja poliisi löysi Huttulassa valtatie 23:lla ojassa hätävilkut päällä olevan ajoneuvon. Ajoneuvon katossa oli vaurioita ja ajoneuvon sivuturvatyynyt oli lauennut. Kuljettajaa ei tavoitettu tapahtumapaikalta. Uudelleen tehty puhelimen paikannus paikansi kuljettajan Petäjäveden keskustaan. Poliisi tavoitti kuljettajan puhelimitse ja sai sivullisen kautta tiedon epäillyn kuljettajan sijainnista. 

Tehtävällä ollut toinen partio tavoitti henkilön Petäjävedeltä ja hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Kuljettaja oli erittäin haluton selvittämään asiaa poliisin kanssa ja hänet kuljetettiin Jyväskylän poliisivankilaan. Henkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Keski-Suomi Liikenne Pirkanmaa Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet