Päihtyneet kuljettajat aiheuttivat vaaratilanteita liikenteessä

1.6.2021 13.57
Uutinen

Sisä-Suomen alueella on liikenteessä tavattu jälleen päihtyneitä kuljettajia.

Päihtynyt kuljettaja Parkanossa

Parkanossa liiketilan parkkialueella ajoneuvon kuljettaja peruutti ajoneuvoaan epävarmasti 25.5.2021 noin kello 12. Kuljettaja oli osua pysäköityyn ajoneuvoon. Lähistöllä ollut partio havaitsi ajoneuvon ja puhallutti kuljettajan. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. 

Moottoripyöräonnettomuus Pihtiputaalla

Poliisille ilmoitettiin Hätäkeskuksen kautta moottoripyöräonnettomuudesta Pihtiputaalla 26.5.2021 noin kello 18.50. Ilmoittaja oli nähnyt pölypilven tiellä ja moottoripyörän liusumassa vastakkaisella kaistalla ja havainnut kuljettajan makaamassa ojassa. Poliisin saapuessa paikalle epäilty kuljettaja oli hoidettavana ambulanssissa. Kuljettaja loukkaantui lievästi. Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Henkilöauto aiheutti useita vaaratilanteita Pirkkalassa ja Tampereella

Poliisi sai Hätäkeskuksen kautta useita ilmoituksia 27.5.2021 kello 19-20.30 välisenä aikana henkilöautosta, joka aiheutti vaaratilanteita liikenteessä. Henkilöauto törmäsi liikkeessä olevaan ajoneuvoon ja pysäköityyn ajoneuvoon Pirkkalassa. Hetken päästä henkilöautosta ilmoitettiin hätäkeskukseen Tampereen Lielahdessa, jossa kuljettaja oli autoliikkeen pihassa. Hetkeä myöhemmin ajoneuvo aiheutti peräänajo-onnettomuuden Sarankulmankadun ja Kolmiokadun risteyksessä. Poliisi ei tavoittanut kuljettajaa. Edellä mainittujen vaaratilanteiden jälkeen hätäkeskukseen ilmoitettiin päihtyneestä kuljettajasta Sammon valtatiellä Tampereella. 

Poliisi tavoitti ajoneuvon parkkialueelta Sammon valtatiellä. Kuljettaja oli silmin nähden päihtynyt, tokkurainen ja poissa oleva. Kuljettajaksi ilmeni henkilö, joka oli ajokiellossa. Kuljettajalla oli hallussaan kaksi puukkoa. Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen. Kuljettaja vietiin verikokeisiin ja tämän jälkeen kiinniotettuna päihtyneiden säilöön Tampereen pääpoliisiasemalle. Ajoneuvon keskikonsolissa havaittiin ajoneuvojen avaimia, joiden pääteltiin olevan autoliikkeestä anastettuja.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, huumausainerikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, varkausrikokseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitoon. 

Päihtynyt kuljettaja kolaroi Lempäälässä

Poliisipartio sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen 28.5.2021 kello 19.20, jonka mukaan ajoneuvo oli törmännyt liikennemerkkiin ja toiseen ajoneuvoon Vanattarantiellä Lempäälässä. Paikan päälle saapuessa poliisille selvisi, että ajoneuvo oli ensin törmännyt liikennemerkkiin, jonka jälkeen liikkeessä olevaan ilmoittajan ajoneuvoon. Törmäysten jälkeen kuljettaja oli ajanut liikerakennuksen parkkialueelle ja paikalle oli saapunut ensihoidon yksikkö. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta ajoneuvot vaurioituvat lievästi. 

Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja hänet toimitettiin verikokeisiin. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.  

Keski-Suomi Liikenne Pirkanmaa Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet