Päihtyneet pahoinpitelijät työllistivät Hämeessä

24.7.2021 9.48
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana noin 350 tehtävää.

Päijät-Häme

Perjantai aamulla kello 7.30 jäi Vapaudenkadulla sijaitsevassa kaupassa näpistyksestä kiinni kolmekymppinen mies, joka oli tunkenut housuihinsa metvurstipaketin ja Lontoon rae karkkipaketin.

Heinolassa Kyminkadulla paloi noin kello 10.30 aikaan henkilöauto pysäköintialueella. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Puolen päivän aikaan pysäytti partio Heinolassa Siltakadulla henkilöauton tarkastusta varten. Tarkastuksessa selvisi, että autoa kuljettaneella 33-vuotiaalla miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miehelle suoritettiin myös puhalluskoe, jonka tulos oli 0 o/oo. Miehen olemuksen ja käyttäytymisen takia hänelle suoritettiin huumausainepikatesti, joka osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtö.

Noin kello 15.30 sai partio hälytyksen Vapaudenkadulle, jossa myymälävartijalla on vaikeuksia näpistelijän kanssa. Tapahtumapaikalla selvisi, että 60-vuotias mies oli anastanut alkoholijuomia kaupasta ja vartijan yrittäessä ottaa miestä kiinni, oli mies lyönyt vartijaa oikeaan silmäkulmaan. Vartija oli taltuttanut näpistelijän, joka osoittautui poliisin vakiasiakkaaksi. Mies on jäänyt vuoden sisällä 16 kertaa kiinni omaisuusrikoksista. Vartijan vammat jäivät vähäisiksi.

Hollolassa Kansankadulla jäi kello 21.00 aikoihin näpistyksestä kiinni 50-vuotias mies, joka oli laittanut kaksi keskiolut tölkkiä kassiinsa ja poistunut maksamatta niitä. Miehellä kuusi aikaisempaa näpistystä vuoden sisällä, joista jäänyt kiinni.

Vähän ennen puolta yötä tuli ilmoitus tappelusta Okeroistentiellä sijaitsevasta baarista. Baarin sisällä oli kahdelle keski-ikäiselle miehelle tullut riitaa, joka oli äitynyt tappeluksi. Väliin mennyt tarjoilija oli saanut myös osumaa näiltä herrasmiehiltä. Partio tapasi vahvasti päihtyneet tappelijat lähistöltä. Tarjoilijan vammat eivät vaatineet sairaanhoitoa.

Hiukan puolen yön jälkeen tapahtui Lahdessa Satulakadulla baarin edessä pahoinpitely. Noin 40-vuotias mies oli tullut baarista ulos ja hänen peräänsä oli lähtenyt sieltä kaksi miestä, jotka olivat käyneet asianomistajaan käsiksi. Miehet olivat lyöneet asianomistajaa pään alueelle nyrkein, jolloin mies oli kaatunut maahan ja lyönyt päänsä. Tekijät olivat poistuneet ennen poliisin tuloa, mutta todistajien kertomana heistä saatiin hyvät tuntomerkit. Asianomistajan vammat vaativat jatkohoitoa.

Kärkölässä Hähkäniementiellä sijaitsevan ravintolan terassilla, pahoinpiteli noin 30-vuotias nainen ravintolan asiakkaana olevaa naista. Tarjoilijan mennessä pahoinpitelyyn väliin, tarttui epäilty tarjoilijaa kaulasta kiinni ja kuristi häntä. Partio kiinniotti tekijän ja kuljetti hänet pahoinpitelyihin epäiltynä poliisilaitokselle rauhoittumaan. Asianomistajien vammat eivät vaatineet välitöntä hoitoa.

Noin kello 3.30 sai poliisi tehtäväksi mennä Mukkulassa Mukkulankadulla sijaitsevaan asuntoon, jossa asunnon haltijalle sekä hänen vieraalleen on tullut riitaa musiikkikappaleen soittamisesta. Riidan seurauksena olivat miehet ruvenneet tappelemaan keskenänsä. Molemmille miehille tuli lieviä vammoja tappelun seurauksena. Miehet kiinniotettiin pahoinpitelyyn epäiltyinä.

 

Kanta-Häme

Perjantaina kello 8.00 Hämeenlinnassa Parolantieltä kulkusuunnassaan vasemmalle Tiiriöntielle kääntymässä oleva henkilöauto törmäsi samaan aikaan kevyenliikenteen väylää ajavan polkupyöräilijän kanssa. Polkupyöräilijälle tuli törmäyksessä sairaanhoitoa vaativia vammoja. Auton kuljettajana toiminutta noin 20-vuotiasta naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hausjärvellä Koulutiellä oli vahingoitettu torstain ja perjantain välisenä yönä rakenteilla olevan juoksuradan pinnoitetta. Kuivumassa olevan pinnan päällä oli kävelty ja siihen oli potkimalla tehty vaurioita.

Kello 16.00 aikaan jäi Hämeenlinnassa Liikekadulla kiinni 50-vuotias mies näpistyksestä. Mies oli laittanut kaupassa karkkipussin taskuunsa ja yrittänyt poistua liikkeestä maksamatta tuotetta. Miehellä viisi aikaisempaa näpistystä vuoden aikana, joista jäänyt kiinni.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikennerikokset
myymälävarkaus
pahoinpitely
vahingonteko
varallisuusrikokset