Päihtynyt autonkuljettaja ajoi ulos tieltä yrittäessään poistua parkkipaikalta Forssassa.

9.6.2021 8.41
Uutinen

Hämeen poliisin yö sisälsi peruspoliisitehtäviä. Kolme päihtynyttä kuljettajaa jäi kiinni. Poliisin päihtyneiden säilöön päätyi Päijät-Hämeen puolella 7 henkilöä ja Kanta-Hämeessä kaksi. Tehtäviä oli yön aikana Päijät-Hämeessä 54 ja Kanta-Hämeen puolella 50.

Hämeenlinna

Moottoripyöräpoliisi havaitsi kovaa vauhtia ajavan auton VT 3:lla Parolan kohdalla ja lähti seuraamaan autoa. Hämeenlinnan keskustan kohdalla autolle mitattiin nopeudeksi 162 km/h nopeusrajoituksen ollessa 100km/h. Moottoripyöräpoliisi pysäytti auton. Auton kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisipartio pysäytti rekisteritunnuksen perusteella liikenteestä poistetuksi ilmoitetun auton VT 3:lla viiden aikaan yöllä. Autoa kuljetti kolmekymppinen nainen, joka oli ajokiellossa. Nainen puhalsi poliisin alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista. Auton rekisteritunnus oli itse askarreltu eikä tunnus kuulunut kyseiseen autoon. Kyseinen auto oli myös liikennekäytöstä poistettu.

Forssa

Poliisi sai hätäkeskuksesta tehtävän neljän aikaan iltapäivällä mutkitellen edenneestä autosta, joka oli saapunut Citymarketin parkkipaikalle. Kun partio saapui Citymarketille, niin kyseinen auto oli juuri lähtenyt liikkeelle. Auto lähti Citymarketin Finlaysonintien puoleisen päädyn parkkipaikalta ja oli menossa kohti Puuvillakatua. Auto kääntyi ennen Puuvillakatua lastauslaitureille menevälle tielle ja suistui noin 10 metrin ajon jälkeen vasemmalle osittain katukivetyksen yli päätyen osittain nurmikolle. Auton kuljettajan paikalla oli viisikymppinen mies, joka oli silminnähden päihtynyt. Hän puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 2,88 promillea eikä hänellä ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. Apukuljettajan paikalla istui auton omistaja. Autoa kuljettanutta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Auton omistajaa epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Orimattila

Poliisipartio pysäytti auton Kärrytiellä viiden aikaan iltapäivällä. Auton kuljettajana oli viisikymppinen mies, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,95 promillea. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään rattijuopumuksesta.

Kärkölä

Poliisipartio pysäytti 50-luvulla syntyneen miehen kuljettaman auton Ruukintiellä. Mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Hänelle tehtiin tarkkuusalkometrikoe, jonka tulos oli 0,43mg/l. Miehelle kirjoitettiin sakko rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
ylinopeus