Päihtynyt kuljettaja törmäsi jalankulkijaan Mäntässä

7.4.2021 12.30
Uutinen

Pääsiäisviikolla Sisä-Suomen poliisi kohtasi liikenteessä päihtyneitä ja ylinopeutta ajavia kuljettajia. Poliisi tutkii Mäntässä tapahtunutta liikenneonnettomuutta, jossa loukkaantui vakavasti yksi henkilö.

Mönkijällä ojaan ja juopunut kuljettaja 

Poliisi sai 1.4.2021 noin kello 21.30 aikaan tehtävän mennä liikenneonnettomuuspaikalle Ylöjärvelle. Ilmoittajan mukaan mönkijä on suistunut tieltä. Tapahtumapaikalla selvisi, että kuljettaja oli suistunut tieltä ja hän oli loukkaantunut lievästi. Kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja törkeään rattijuopumukseen.  

Poliisi pysäytti tarkastusta varten henkilöauton 3.4. noin kello 03.15 Juupajoella. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja kuljettaja antoi positiivisen tuloksen poliisin seulonta-alkometrikokeessa. Henkilöauton kyydissä oli yksi matkustaja. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Kyydissä olleen matkustajan epäillään syyllistyneen kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle. 

Ylinopeuksia ja henkilöauto vastaantulevien kaistalla

Poliisi valvoi liikennettä Lempäälän keskusta-alueella 4.4. puolen yön aikaan. Poliisi mittasi henkilöauton nopeudeksi 200 metrin matkalta noin 100 km/h nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h. Henkilöauton kyydissä oli kaksi henkilöä. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Poliisi suoritti liikenteenvalvontaa Joutsassa 4.4. kello 12.50, kun vastaan ajoi henkilöauto ylinopeutta. Kuljettajan keskinopeudeksi saatiin noin 150 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h. Kuljettaja myös ohitti edessä ajaneen ajoneuvon keltaisen sulkuviivan alueella. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Poliisi havaitsi 9-tiellä Tampereella väärään suuntaan ajavan henkilöauton 4.4. kello 9.45. Henkilöauto ajoi silmin nähden rauhallista nopeutta vastaan tulevien kaistalla. Poliisi pysäytti kuljettajan ja toimitti kuljettajan ja henkilöauton kotiosoitteeseen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Yksi henkilö loukkaantui liikenneonnettomuudessa Mäntässä

Poliisi sai tehtävän 4.4. noin kello 02.00 Mäntän Erämiehentielle, jossa oli tapahtunut liikenneonnettomuus. Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että kaksi henkilöä olivat olleet kävelemässä Erämiehentiellä, kun takaapäin ajanut ajoneuvo oli törmännyt toiseen jalankulkijaan. Jalankulkija oli paiskautunut ajoneuvon konepellin ja tuulilasin kautta auton yli ja jäänyt maahan makaamaan. Toinen jalankulkijoista oli ennättänyt hypätä tien sivuun. Törmäyksen jälkeen ajoneuvo oli jatkanut matkaan. Törmäyksessä vakavasti loukkaantunut jalankulkija toimitettiin sairaalahoitoon. 

Poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni liikenneonnettomuuden takia ja hänen osuuttaan tapahtumiin selvitetään. Kiinniotetun epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään vammantuottamiseen, moottorikulkuneuvon käyttörikokseen, huumausainerikokseen ja näpistykseen. 

Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikenne
liikennevalvonta
rikokset