Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja Kuopiossa tapahtuneeseen väkivallantekoon

Julkaisuajankohta 30.9.2022 14.25
Uutinen

Tiistai-iltana 27.9.2022 klo 20:52 ohikulkija ilmoitti Hätäkeskukseen, että Kuopion Sokoksen edustalla makasi pahoinpidelty mies. Mies kertoi poliisille, että pahoinpitely oli tapahtunut jossakin yksityisasunnossa Kuopion keskustan läheisyydessä.

Noin 25-vuotiaan pahoinpitelyn uhrin puhuttelussa selvisi, että hän oli mennyt yksityisasuntoon jonkun hänelle entuudestaan tuntemattoman miehen kanssa, mutta uhrilla ei ollut tarkempaa tietoa asunnon sijainnista.

Poliisi on selvittänyt uhrin liikkeitä ja hän on mahdollisesti tullut pahoinpitelyn jälkeen Sokoksen edustalle Valkeisenlammen suunnasta.

Poliisi kaipaa havaintoja tiistai-illalta verissään Kuopion keskustan alueella kulkeneen uhrin liikkeistä.
Uhrin on havaittu kulkeneen Minna Canthinkadun suunnasta Ajurinkatua pitkin viihdekeskuksen ohi Sokokselle ja sokoskäytävän läpi torin puolelle Sokoksen eteen, josta hänet löydettiin.

Poliisi on myös kiinnostunut tapahtuma-asuntoon liittyvistä havainnoista eli jos olet kuullut pahoinpitelyn ääniä jostain asunnosta tiistai-iltana klo 17:00 - 20:50 välisenä aikana tai olet nähnyt pahoinpidellyn miehen esimerkiksi talon porraskäytävässä tai piha-alueella, niin ilmoita havaintosi poliisille.

Kaikki tapaukseen liittyvät havainnot ja tiedot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Uhri on noin 25-vuotias ja hänellä oli yllä tiistai-iltana tumma huppari, jossa värikäs kuvio ja hihassa jotain tekstiä, harmaat college-housut sekä mustat kengät ja mahdollisesti punainen lippahattu (tiedotteen liitteenä kuva, jossa mallinukelle on puettu uhrin yllä ollut vaatetus). 

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeillä törkeä pahoinpitely, törkeä vapaudenriisto ja ryöstö. Poliisi ei voi esitutkinnan alkuvaiheessa kertoa tämän tarkemmin rikoksen tekotavasta tai teko-olosuhteista. Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää esitutkinnan edetessä.

Itä-Suomen poliisilaitos Kuopio Pohjois-Savo Rikokset ja tutkinta Uutinen