Poliisi määräsi väliaikaisia ajokieltoja ylinopeuksien vuoksi Kanta-Hämeessä.

6.3.2021 8.49
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vilkkaanpuoleinen vuorokausi. Poliisia työllistivät päihtyneet ja ajo-oikeudettomat kuljettajat sekä Kanta-Hämeen puolella törkeät ylinopeudet. Tiedotteessa on mainittu 6kpl kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta ja näiden lisäksi alueella kirjoitettiin kolme sakkoa myös yksi rikosilmoitus samasta asiasta.

LAHTI

90-luvulla syntyneen miehen epäillään syyllistyneen vahingontekoon. Mies oli mennyt Ahvenistonkadulla talonyhtiön saunatiloihin ja löytyi sieltä nukkumasta. Mies oli murtautunut saunaosastolle ja ovi oli kärsinyt vaurioita. Miehen hallussa ollut ruuvimeisseli takavarikoitiin tekovälineenä.

Poliisipartio pysäytti auton Mukkulankadulla alkuillasta. Autoa kuljetti parikymppinen mies, joka oli ajokiellossa. Miehellä ei ole ollutkaan henkilöauton kuljettamiseen vaadittavaa B-korttia, vaan ainoastaan AM-luokan ajokortti. Mies puhalsi poliisin alkometriin 0,06mg/l, mutta hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista. Miehen hallusta löytyi myös yksi ampuma-aseen patruuna. Miestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Poliisipartio pysäytti auton Renkomäessä aamuyöllä. Auton 90-luvulla syntynyt mieskuljettaja puhalsi poliisin alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista. Mies oli ajokiellossa. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisipartio pysäytti auton Kiveskadulla aamuyöllä. Ilmeni, että autoa kuljettaneella 90-luvulla syntyneellä miehellä ei ollut ajo-oikeutta. Kyseessä oli neljäs kerta vuoden sisällä kun mies jäi kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Mies puhalsi poliisin alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista. Miehen kuljettamasta autosta löytyi paikanetsinnässä mopon varastettu rekisterikilpi sekä pieni määrä huumausaineeksi epäiltyä ainetta.

ASIKKALA

Poliisipartio kirjoitti 70-luvulla syntyneelle miehelle sakon rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta hänen ajettuaan Jyväskyläntiellä. Mies puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,51mg/l. Mies oli syyllistynyt vuoden sisällä kolme kertaa aikaisemmin kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Miehellä oli kyydissään 70-luvulla syntynyt auton omistaja, jota epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

HEINOLA

Poliisipartio pysäytti auton alkuillasta Kymenkartanonkadulla. Autoa kuljetti 90-luvulla syntynyt mies, joka oli ajokiellossa. Mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja tarkkuusalkometriin 0,71mg/l. Miestä epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

HÄMEENLINNA

Poliisipartio oli ajamassa perjantaina aamulla Tuuloksentiellä kohti Hauhon Eteläistä liittymää. Vastaan ajoi henkilöauto ja tutka näytti nopeudeksi 141km/h kun tapahtumapaikalla on 80km/h nopeusrajoitus. Poliisi pysäytti auton ja autoa kuljettanut nelikymppinen mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

JANAKKALA

Puolen päivän jälkeen poliisipartio ajoi VT3:lla Hämeenlinnasta kohti etelää kun Viralan kohdalla partion ohitti auto, joka nosti nopeuttaan heti ohituksen jälkeen. Auto ohitti muuta liikennettä huomattavalla ylinopeudella. Suurimmillaan partio mittasi auton nopeudeksi 179km/h nopeusrajoituksen ollessa 100km/h. Poliisipartio pysäytti auton ja määräsi autoa kuljettaneen nelikymppisen miehen väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

RIIHIMÄKI

Illalla kuuden aikaan poliisipartio pysäytti 80-luvulla syntyneen naisen kuljettaman auton Kinturintiellä. Nainen kieltäytyi hänelle ehdotetusta huumepikatestistä, mutta hän kertoi käyttäneensä huumeita. Nainen vietiin verikokeeseen päihtymystilan selvittämistä varten. Nainen oli ajokiellossa ja hän oli vuoden sisällä syyllistynyt kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta vuoden sisällä kaksi kertaa aikaisemmin. Nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HATTULA

Poliisipartio ajoi Vt3:lla alkuillasta tunnuksettomalla poliisiautolla kun partion ohitti auto kovalla vauhdilla. Autolle mitattiin nopeudeksi ohituksen jälkeen 211km/h nopeusrajoituksen ollessa 100km/h. Autolle mitattiin myös keskinopeus reilun 3,5km matkalla. Keskinopeus oli 188km/h. Autoa kuljettanutta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

 

 

 

 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
ylinopeus