Poliisi mittasi poikkeuksellisen kovia ylinopeuksia Kirkkonummella

11.6.2021 10.59
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisin liikennevalvontapartiot valvoivat nopeuksia 9.−10.6. Evitskogintiellä Kirkkonummella. Kyseessä on Kylmälästä Siuntioon johtava maantie, joka on hiljattain päällystetty uudestaan. Valvonnassa todettiin muun muassa seitsemän törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Vauhdit olivat poikkeuksellisen kovia. Kohdassa, jossa nopeuksia valvottiin, on nopeusrajoitus 60 kilometriä tunnissa. Kovin nopeus mitattiin mieshenkilön kuljettamalle henkilöautolle nopeudella 189 kilometriä tunnissa. Samassa yhteydessä kahdelle moottoripyöräilijälle mitattiin nopeudeksi 140 kilometriä tunnissa. 

− Kyseessä oli jonkinmoinen kisailutilanne kolmikon kesken. Toisessa moottoripyörässä oli myös matkustaja kyydissä, kertoo komisario Hannu Kontola.

Samaan paikkaan ajoi myöhemmin moottoripyöräilijä nopeudella 148 kilometriä tunnissa ja kolme henkilöautoa nopeuksilla 132, 126 ja 118 kilometriä tunnissa. Kaikki kuljettajat määrättiin väliaikaisiin ajokieltoihin, ja heitä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Toukokuussa yli 100 kuljettajaa menetti ajokorttinsa ylinopeuden takia Länsi-Uudellamaalla

Kontola haluaa muistuttaa, että edellä mainitut nopeudet eivät kuulu yleiselle tielle, ja ne aiheuttavat vakavan vaaran kuljettajan itsensä lisäksi muille tienkäyttäjille. 

− Alueella liikkuu lisäksi poikkeuksellisen paljon hirvieläimiä. Hirven hypätessä tiellä on näillä nopeuksilla mahdotonta reagoida tilanteeseen asiaankuuluvalla tavalla. Seuraukset törmäämisessä ovat yleensä varsinkin moottoripyörän kyseessä ollessa vakavat. 

Kesän tultua ylinopeudet ja sitä myötä myös vakavat liikenneonnettomuudet kasvavat. Nopeusrajoituksia noudattamalla vähennettäisiin suurin osa vakavista onnettomuuksista. 
Esimerkkinä kesän tuomista kovista ylinopeuksista Kontola kertoo huolestuttavaa faktaa. 

− Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella todettiin pelkästään toukokuun aikana yli sata ajokortin menettämiseen johtanutta ylinopeutta.

Kirkkonummi Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uutinen
Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
liikenne
liikennevalvonta