Poliisi muistuttaa: Varaa aikaa joulun menoliikenteeseen

Julkaisuajankohta 22.12.2021 11.03
Uutinen

Joulunajan liikenne päätieverkolla jakautuu meno- ja paluuliikenteeseen, ennen joulua taajamien kauppaliikkeissä tapahtuvaan liikenteeseen ja jouluaattona hautausmailla kävijöihin.

Itä-Uudenmaan poliisi on tuttuun tapaan mukana valvomassa joululiikennettä poliisilaitoksen alueen päätieverkolla.

- Emme odota pääteille pahoja ruuhkia, mutta mahdollinen peräänajo tai muu liikenneonnettomuus voi muuttaa tilanteen pysähteleviksi ja seisoviksi jonoiksi. Voimme välttyä monilta vaaratilanteilta, kun me kaikki huolehdimme siitä, että matkantekoon on varattu riittävästi aikaa, ajonopeudet ovat nopeusrajoitusten ja keliolosuhteiden mukaiset ja pidetään riittävä etäisyys edellä ajavaan, neuvoo ylikomisario Timo Leppälä.

Sää- ja kelitiedot kannattaa tarkistaa esimerkiksi sääpalveluita tarjoavilta verkkosivuilta ennen matkalle lähtöä. Talviset ja muuttuvat keliolosuhteet tekevät ajamisesta haastavaa ja ajoneuvon hallinta lumisella ja liukkaalla tiellä vaikeutuu ja jarrutusmatkat pitenevät. Myös pimeys sekä lumi- ja vesisadevaikeuttavat kuljettajien havaintojen tekemistä.

- Paluuliikenteen odotamme jakautuvan useammalle päivälle, mutta todennäköisesti tapaninpäivänä paluuliikenne on vilkkainta, kertoo Leppälä.

Itä-Uudenmaan poliisi toivottaa joulurauhaa myös liikenteeseen ja muistuttaa, että kaikilla on oikeus päästä ehjänä perille.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Uutinen