Poliisi puuttui huumausainekauppaan Joensuussa - huumausainerikos syyteharkintaan

Julkaisuajankohta 4.7.2022 10.40
Uutinen

Poliisi otti kiinni Joensuun keskustassa, viime huhtikuussa huumausainekauppaa tehneet osapuolet. Poliisipartio oli huomannut erään majoitusliikkeen takapihalla tehtävän mahdollisesti huumekauppaa. Kiinniotettujen hallusta löytyi huumausaineita. 

Toinen kaupan osapuoli oli liikkeellä jalkaisin ja häneltä takavarikoitiin marihuanaa.
Toinen osapuoli oli liikkeellä henkilöautolla ja hänen hallustaan löytyi marihuanaa sekä kotietsinnän yhteydessä 40 grammaa ekstaasia ja lähes kolme tuhatta euroa käteistä rahaa. Käteisvaroista yli kaksi tuhatta euroa on käräjäoikeuden päätöksellä vakuustakavarikossa. Miehen epäillään hallussapidon lisäksi myyneen ekstaasia katukaupassa.

Esitutkinnassa ilmeni, että jalkaisin liikkeellä ollut, alle 18-vuotias nuori mies, oli tullut Helsingistä Joensuuhun kyseiseksi viikonlopuksi. Hänen epäillään myyneen marihuanaa ainakin autolla liikkuneelle saman ikäluokan miehelle. Myös helsinkiläismiehen hallusta löytyi käteistä rahaa joitakin satoja euroja, jotka ovat vakuustakavarikossa.

Poliisi on tehnyt useita havaintoja viimeisten 1 - 2 vuoden aikana siitä, että  Joensuuhun tullaan huumausaineiden myyntitarkoituksessa viikonlopun ajaksi toiselta paikkakunnalta. Ilmiö on tuttu myös muualta Suomesta. Poliisin käsityksen mukaan toiminnalla pyritään pienentämään kiinnijäämisriskiä.

Esitutkinta tapausten osalta on päättynyt ja tapaukset etenevät syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle. 
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen