Poliisi puuttui Lounais-Suomessa yli sadan jalankulkijan, polkupyöräilijän ja sähköpotkulautailijan matkantekoon

9.4.2021 13.50
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi valvoi eilen tehostetusti suojattomien tienkäyttäjien eli jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvon kuljettajien liikenneturvallisuutta. Valvonnassa jouduttiin puuttumaan erityisesti jalkakäytävillä ajamiseen ja liikennevalojen noudattamatta jättämiseen.

Torstaina 8. huhtikuuta järjestetyssä tehovalvonnassa tarkkailtiin erityisesti suojattomien tienkäyttäjien liikennevalojen noudattamista, pyöräilijöiden ja kevyen sähköajoneuvon kuljettajien jalkakäytävillä ajamista sekä kaikkien tiekäyttäjäryhmien väistämissääntöjen noudattamista suojateillä ja risteyksissä. 

Poliisi puuttui päivän aikana kaikkiaan yli sadan polkupyöräilijän, sähköpotkulautailijan ja jalankulkijan liikennekäyttäytymiseen. Eniten liikennevirhemaksuja ja huomautuksia annettiin jalkakäytävällä ajamisesta ja liikennevalojen noudattamatta jättämisestä. Punaisia päin kulkemasta tavattiin sekä pyöräilijöitä että jalankulkijoita.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen komisarion Tuomo Katajiston mukaan kevyiden sähköajoneuvojen yleistyminen näkyy valvonnassa.

– Sähköpotkulaudalla ajaessa on noudatettava pyöräilijän liikennesääntöjä. Tämä unohtuu osalta kuljettajista, Katajisto toteaa.
Kaikkien tielläliikkujien on tärkeä huomioida jalankulkijoiden ja kaksipyöräisten kuljettajien turvattomampi asema liikenteessä. 

– Liikenneturvallisuus toteutuu parhaiten, kun kaikki ymmärtävät oman vastuunsa ja velvollisuutensa, Katajisto sanoo. 

Eilisessä valvonnassa puututtiin myös suojattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin. Turun ja Porin kaupunkien pysäköinninvalvonnat tukivat poliisin työtä omalla tehostetulla valvonnallaan.

Poliisi jatkaa suojattomien tienkäyttäjien liikenneturvallisuuden edistämistä järjestämällä suojatiesäännön valvontapäivän 14. huhtikuuta.
 

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Satakunta Uutinen Varsinais-Suomi
Lounais-Suomen poliisilaitos
liikenne
liikenneturvallisuus