Poliisi pyytää tietoja asuntomurroista Kaakkois-Suomessa

3.12.2021 8.31
Uutinen

Loppusyksyn aikana erityisesti taajamien ulkopuolella oleviin omakotitaloihin on kohdistunut useampia samankaltaisella tekotavalla tehtyjä murtoja. Lähiviikkoina murtoja on tapahtunut Kotkan, Pyhtään, Miehikkälän, Savitaipaleen ja Lappeenrannan alueilla.

Aikaisemmin syksyllä myös muiden Kaakkois-Suomen kuntien alueilla on vastaavia tapauksia. Ominaista teoille on se, että taloja on lähestytty jalkaisin ja teot ovat tapahtuneet todennäköisesti aamupäivän aikana. Epäilty tekijä/tekijät ovat mahdollisesti jättäneet ajoneuvonsa lähistölle. 

Poliisin tietoon on tullut, että kuvaukseen sopivia tapahtumia on ollut muitakin, mutta mahdollinen teko on voinut jäädä toteutumatta esimerkiksi sen vuoksi, että talon asukas on ollut kotona. Poliisi kaipaa tietoa havainnoista laajasti, mutta erityisesti kuvaukseen sopivista tapahtumista, niihin liittyvistä ihmisten kohtaamisista tai havaintoja näissä yhteyksissä käytetyistä ajoneuvoista. Mahdollinen tapauksiin liittyvä video- tai kuvamateriaali voi myös edesauttaa rikostutkintaa ja saattaa epäillyt tekijät vastuuseen.

Poliisi pyytää havaintoja alueilla liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla: [email protected] tai puhelimitse: 0295414559.

 

 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Kymenlaakso Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
murto
rikosasiat