Poliisi siirsi syyteharkintaan törkeän huumausainerikoksen

16.4.2021 14.25
Uutinen

Helsingin poliisilaitos on tutkinut laajaa kokaiinin maahantuontia ja levitystä, josta epäillään yhteensä noin kymmentä henkilöä.

Poliisi on selvittänyt tapausta, jossa Suomeen kuljetettiin neljä kokaiinierää vuoden 2020 aikana. Yhteensä kokaiinia maahantuotiin noin kahdeksan kiloa, ja siitä takavarikoitiin esitutkinnassa noin kolme kiloa. Pääosan epäillyistä tausta on Balkanin alueella. Muutama epäillyistä on etsintäkuulutettu kansainvälisesti.

Tapaukseen liittyy myös ammattimaisen kannabiskasvattamon ylläpito, josta on vangittu kaksi henkilöä. Poliisi löysi kasvattamon Loviisasta.

Epäiltyyn törkeään huumausainerikokseen liittyen on ollut vangittuna useita henkilöitä, joista osa on vapautettu.

– Huumausaineet tuotiin Suomeen neljässä erässä alkuvuodesta, heinäkuussa ja syyskuussa. Maahantuonti ja levitys hoidettiin erittäin organisoidusti ja ammattimaisesti. Eri epäillyillä on ollut selkeät roolit maahantuonnissa, levityksessä ja rahaliikenteen järjestämisessä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi.

Kokaiinin maahantuonti alkoi vuoden 2020 alussa. Huumausaineet piilotettiin henkilöautoihin, jotka tuotiin Suomeen autonkuljetusrekalla. Kulloisellakin kerralla kokaiinia sisältävä henkilöauto jätettiin Malmilla kadun varteen, jossa kuorma purettiin. Sen jälkeen kokaiini jaettiin ennalta sovituille levittäjille ja myyjille.

Kyseinen tapaus on jatkumoa toiseen Helsingin poliisin ja Länsi-Uudenmaan poliisin selvittämään törkeään huumausainerikokseen, josta annettiin tuomiot helmikuussa 2021. Myös suurin osa aikaisemman tapauksen epäillyistä on taustaltaan Balkanin alueelta.

Tämä uuden tapauksen syytteennoston määräpäivä on 27.4.2021.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen
Helsingin poliisilaitos
rikosasiat