Poliisi tavoitti anastetun auton liikenteestä

Julkaisuajankohta 15.1.2022 9.13
Uutinen

Asianomistajan ja poliisin nopean toiminnan ansiosta Joensussa Noljakassa anastettu auto tavattu ja saatu takaisin liikenteessä. Kontiolahdella Kajaanintien (VT6) ja Kirnukalliontien risteyksessä tapahtui kolmen auton välinen liikenneonnettomuus.

Joensuussa Noljakassa anastettiin henkilöauto myöhään illalla kello 23.10. Auton omistaja havaitsi tapahtuman nopeasti ja soitti hätäkeskukseen. Poliisin ollessa matkalla tapahtumapaikalle tuli heitä vastaan kyseinen anastettu auto. Autossa ollut kuljettaja ja kaksi matkustajaa otettiin kiinni epäiltyinä moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen.

Kontiolahdella (VT6) Kajaanintien ja Kirnukalliontien risteyksessä tapahtui kolmen auton välinen liikenneonnettomuus perjantaina iltapäivällä kello 15.10. Kuljettaja oli pysähtyneenä Kajaanintielle kääntyäkseen kulkusuunnassaan vasemmalle Kirnukalliontielle, kun hän havaitsi takaa lähestyvä auton suurella nopeudella. Kuljettaja yritti väistää lähestyvää autoa väistämällä oikealle*) penkkaan. Ajettuaan autonsa penkkaan takaa tullut auto törmäsi. Pohjoisen suunnasta ajanut kuljettaja näki Kirnukalliontien risteysalueella olleen auton, joka oli kääntymässä Kirnukalliontielle ja tämän takaa tullut auto oli heittelehtinyt tiellä ja ajautunut osittain vastaantulevien kaistalle, jolloin pohjoisesta ajanut oli törmännyt autoon. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena.
 

* Korjattu 20.1.2022 väistäneen auton väistösuunta. Alkuperäisessä uutisessa kerrottiin virheellisesti autoilijan väistäneen vasemmalle penkkaan. OIkeasti autoilija väisti oikealle penkkaan.

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Kontiolahti Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta