Poliisi tavoitti useita päihtyneitä kuljettajia Hämeessä

Julkaisuajankohta 16.1.2022 10.47
Uutinen

Poliisipartiot tavoittivat valvonnassa liikenteestä useita päihtyneitä kuljettajia, joista suurimmalta osalta puuttui myös ajo-oikeus. Lisäksi Lahdesta tavoitettiin etsintäkuulutettu mies, jonka hallusta löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta.

LAHTI:

Poliisipartio pysäytti lauantai-iltana Lahden keskustassa henkilöauton tarkastusta varten. Auton kuljettajaksi osoittautui nelikymppinen mies, jolla ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. Miehelle suoritettu puhalluskoe oli kunnossa, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kortitta-ajo oli miehelle jo 16. kerta vuoden sisällä.

Poliisipartio pysäytti lauantai-iltana Lahden keskustassa polkupyörällä liikkuneen etsintäkuulutetun, hieman alle 50-vuotiaan, miehen.  Partion selvittäessä asiaa ilmeni, että polkupyörää ja muuta miehen hallussa ollutta omaisuutta on syytä epäillä anastetuksi. Mies otettiin kiinni etsintäkuulutuksen vuoksi ja lisäksi häntä epäillään varkaudesta.

HEINOLA:

Liikenteenvalvontaa siviiliautolla suorittanut poliisipartio havaitsi valtatiellä 4 henkilöauton, jolle mitattiin nopeudeksi 136 km/h rajoituksen ollessa 100 km/h.  Poliisipartio pysäytti ajoneuvon ja sen kuljettajaksi osoittautui hieman alle 30-vuotias mies. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänen epäillään käyttäneen muuta huumaavaa ainetta. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

IITTI:

Poliisipartio pysäytti lauantai-iltana Iitissä hieman alle 40-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton. Kuljettajalla ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta, koska hänet oli määrätty ajokieltoon aikaisemmin. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Lisäksi miehen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausaineeksi epäiltyä ainetta. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

HÄMEENLINNA:

Liikenteenvalvontaa suorittanut poliisipartio pysäytti Hauholla lauantaina aamupäivällä henkilöauton tarkastusta varten. Auton kuljettajaksi osoittautui hieman yli 40-vuotias mies, jolla ei ollut auton kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta