Poliisi tutkii yliajoa Helsingin Kalliossa – havaintoja pyydetään

Julkaisuajankohta 16.7.2021 14.45
Uutinen

Helsingin poliisilla on tutkinnassa tapaus, jossa miehen epäillään ajaneen jalankulkijan yli Harjutorin kohdalla keskiviikkona 14. heinäkuuta kello 18:n jälkeen.

Hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan henkilöauton kuljettaja oli ajanut miespuolisen jalankulkijan yli ja poistunut paikalta osoitteessa Helsinginkatu 3–5.

Uhri oli lähestynyt epäillyn pysäytettyä autoa. Yhtäkkiä kuljettaja oli kiihdyttänyt nopeasti ja osunut asianomistajaan auton vasemmalla etukulmalla. Uhri otti kiinni auton ikkunasta ja raahautui ajoneuvon mukana, kun epäilty jatkoi ajamista. Asianomistaja käski kertomansa mukaan kuljettajaa pysähtymään.

– Esitutkinnan perusteella epäilty vain kiihdytti vauhtia. Hän heilutti autoa puolelta toiselle ja teki tiukan käännöksen. Uhri paiskautui maahan ja pyöri Helsinginkadun yli vastapäiselle liikenteenjakajalle. Epäilty kaasutti pois paikalta, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Tuomas Lindholm.

Asianomistaja selvisi tilanteesta lievin fyysisin vammoin. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeän pahoinpitelyn yritys.

Poliisi toivoo silminnäkijätietoja tai vihjeitä tapauksesta tietäviltä. Kaikki tiedot pyydetään osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 050 562 7405. Kiitämme havainnoista jo etukäteen.

Uutista muokattu 16.7.2021 klo 15.29: Korjattu päivämääräksi keskiviikko 14. heinäkuuta.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen