Poliisill Hämeessä tehtäviä näpistyksistä pahoinpitelyihin

11.6.2021 10.30
Uutinen

Hämeessä poliisilla oli vuorokaudessa 235 tehtävää, joista Päijät-Hämeessä 105 ja Kanta-Hämeessä 130. Poliisia työllisti niin näpistykset, varkaudet, vahingonteot, pahoinpitelyt kuin myös liikenne

Kanta-Häme

Poliisipartio oli päivällä suorittamassa liikennevalvontaa VT12 Tuuloksessa, kun heitä vastaan tuli pakettiauto käyttäen huomattavaa ylinopeutta. Partio mittasi autolle nopeudeksi 139 km/h. Kyseisellä paikalla on 80 kim/h nopeusrajoitus. Kuljettajana toimineella noin 30-vuotiaalla miehellä, ei myöskään ollut ajo-oikeutta. Tämä oli kolmas kerta vuoden aikana, kun poliisi tavoitti hänet kortitta ajosta.

Janakkalasta huoltoasemalta tuli iltapäivällä hätäkeskukseen ilmoitus mieshenkilöstä, joka tankkasi Audiinsa bensaa ja poistui maksamatta. Huoltamontyöntekijät olivat saaneet Audin rekisteritunnuksen ylös ja hetkeä myöhemmin kyseinen auto tuli partiota vastaan Janakkalassa Helsingintiellä. Partio pysäytti Audin ja sitä kuljettanut reilu 20-vuotias mies myönsi tarkoituksella jättäneensä polttoaineen maksamatta. Miehellä oli aikaisempia näpistyksiä vuoden aikana 11 kappaletta. Asiaa selvitettäessä, selvisi myös, että miehellä ei ole ajo-oikeutta ja tämän kertainen ajelu oli 21 kerta vuodessa, kun hän jäi kiinni ajo-oikeudetta ajosta.

Iltapäivällä Harvialantiellä ajoi reilu 20-vuotias mies anastetulla polkupyörällä kaupan pihaan. Pihalla mies luultavasti kyllästyi vanhaan anastettuun pyöräänsä ja varasti 11-vuotiian lapsen silmien edestä tämän polkupyörän. Partio tavoitti tuntomerkkeihin sopivan miehen ja polkupyörän Päivärinteenkadulla. Mies kiinniotettiin varkauksiin epäiltynä ja polkupyörät palautettiin omistajilleen.

Forssassa Matkuntiellä pysäytti partio iltapäivällä ajoneuvon, jonka noin 30-vuotias kuljettaja puhalsi rattijuopumuksen ylittävän rajan. Mies määrättiin ajokieltoon ja hänelle kirjoitettiin sakko.

Riihimäellä Hämeenkadulta tuli ilmoitus, jonka mukaan mies pahoinpitelee naista ja nainen huutaa apua. Partio tavoitti pariskunnan ja alkoi selvittämään asiaa. Tilanteen rauhoittamiseksi partio alkoi kuljettamaan miestä poliisiautoon, jolloin tämä alkoi tekemään voimakasta vastarintaa poliiseja kohtaan. Partio joutui kaatamaan miehen maahan. Tässä vaiheessa miehen pahoinpitelemä nainen ryntäsi maassa miestä pitävien poliisien kimppuun. Partio joutui käyttämään oc-kaasua molempiin osallisiin. Kumpikin osallinen sai kyydityksen poliisin kiinniottotiloihin Hämeenlinnaan. Reilu 20-vuotiasta miestä epäillään pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja saman ikäistä naista epäillään virkamiehen vastustamisesta.

Päijät-Häme

Illalla kello 18.00 aikaan jäi 6-vuotias tyttö henkilöauton töytäisemäksi Lahdessa Kärpäsen alueella. Auton kuljettajana toiminut henkilö oli ajanut taloyhtiön parkkipaikalle tarkoituksenaan aja autonsa pysäköintiruutuun, kun yllättäen auton eteen oli juossut lapsi. Autoilija jarrutti voimakkaasti mutta ei kyennyt estämään törmäystä. Lapsi loukkasi jalkansa ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan hoidettavaksi. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtuneeseen.

Noin kello 23.00 aikaan tuli Lahden satamasta ilmoitus, että kaksi nuorta miestä oli töhrinyt majakan kahta sivua spraymaaleilla. Miehet olivat kerenneet poistua autolla paikalta, mutta auton rekisteritunnus on poliisin tiedossa.

Lahdessa Mukkulankadulla, pysäytti partio puolenyön aikaan ajoneuvon, johon oli kiinnitettynä väärät rekisterikilvet. Autoa kuljettanut alle 40-vuotias nainen puhalsi nollat, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti naisen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä. Naisella ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. naisen kuljettama auto oli myös liikennekäytöstä poistettu ja katsastamaton. Autossa kiinni olevat väärät kilvet olivat myös anastettu aikaisemmin viime vuonna.

 

 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
pahoinpitely
varallisuusrikokset
varkaus