Poliisilla perustehtäviä Hämeessä

22.10.2021 9.51
Uutinen

Hämeen kentällä partioivilla poliisilla oli vuorokauden aikana hiukan alle 200 tehtävää. Liikenne, näpistykset ja pahoinpitelyt aiheuttivat poliisille valtaosan tehtävistä.

Päijät-Häme

Kello 14.00 aikaan pysäytti partio Lahdessa Vesijärvenkadulla henkilöauton, jonka kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Asiaa selviteltäessä tuli ilmi, että noin 20-vuotiaalla miehellä oli myös puolustusvoimien etsintäkuulutus perässään. Mies ei ollut saapunut kutsuntoihin määrättynä aikana. Mies on jäänyt kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kiinni viimeisen vuoden aikana 3 kertaa.

Kello 15.30 aikoihin jäi Lahdessa Kauppakadulla sijaitsevassa liikkeessä kiinni näpistyksestä keski-ikäinen mies, joka oli piilottanut kaupassa laukkuunsa alkoholijuomia noin 13 euron arvosta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni anastusrikoksista viisi kertaa.

Heinolassa Kirkonkyläntiellä ajautui alle 60-vuotiaan miehen kuljettama henkilöauto tuntemattomasta syystä vastaantulevan kaistan yli ojaan, kaataen matkalla puuaitaa. Päihteillä ei ollut osuutta suistumiseen. Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kello 19.30 aikoihin Lahdessa Helsingintiellä mittasi partio vastaantulevalle ajoneuvolle nopeudeksi 115 km/h. Kyseisellä tieosuudella on nopeusrajoitus 60 km/h. Autoa kuljettanutta noin 20-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Autossa oli kuskin lisäksi kolme matkustajaa.

Hiukan ennen puolta yötä Heinolassa Työmiehentiellä törmäsi ulkomaan rekisterikilvissä oleva ajoneuvo parkkipaikalla toiseen ajoneuvoon. Partio puhallutti autoa kuljettaneen noin 35-vuotiaan miehen ja tulokseksi saatiin 1.29 o/oo. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Puolen yön aikaan tuli Lahdessa Kiikkulankadulla nuorelle pariskunnalle suusanallista riitaa, jonka seurauksena mies oli lyönyt naista avokämmenellä kasvoihin ja selkään. Mies kiinniotettiin ja vietiin poliisilaitokselle rauhoittumaan.

 

Kanta-Häme

Riihimäellä Arolammintiellä, pysäytti partio kello 16.00 aikaan pakettiauton, jonka kuljettajalta puuttui vaadittava ajo-oikeus. Keski-ikäinen mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta seitsemän kertaa.

Riihimäellä Salpausseläntiellä rikottiin puolen yön jälkeen kerrostalon ulko-oven lasi potkimalla. Partion mennessä paikalle, näytti todistaja mihin asuntoon epäilty rikkoja oli mennyt. Partion selvittäessä asunnossa olevien kanssa asiaa, selvisi että ikkunan rikkoja oli käyttäytynyt asunnossa häiritsevästi ja hänet oli poistettu asunnosta. Noin 25-vuotias mies oli kuitenkin pyrkinyt palaamaan asuntoon ja rikkonut lasin. Mies oli poistunut tämän jälkeen paikalta. Partion ollessa vielä paikalla, tuli ikkunan rikkonut mies takaisin. Mies käyttäytyi edelleen agressiivisesti ja hänet toimitettiin poliisilaitokselle rauhoittumaan.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
liikenne
liikennejuopumus
liikennerikokset
myymälävarkaus
pahoinpitely
varallisuusrikokset