Poliisilla tehostettua liikenteen valvontaa Oulussa

16.5.2021 1.43
Uutinen

Oulun poliisilaitos suoritti perjantain ja lauantain aikana tehostettua liikenteen valvontaa Oulussa pääasiassa Nelostiellä sekä kauppakseksuksen pysäköintialueella Kaakkurissa.

Perjantaina Nelostiellä Oulussa havaittiin useita kovia ylinopeuksia. Kovinta vauhtia piti moottoripyöräilijä, jolle mitattiin 172km/h nopeus. Kolmelle autoilijalle mitattiin 150-154km/h nopeudet. Alueella on 100km/h nopeusrajoitus. Kaikki kuljettajat määrättiin ajokieltoon. Lisäksi illan aikana tavattiin kaksi rattijuoppoa. 
Kaakkurissa kauppakeskuksen pysäköintialueella mitattiin illan ja yön aikana ylinopeuksia 11 kpl kovimpana nopeutena 89km/h. Paikalla on 30km/h nopeusrajoitus. Kahdeksan autoilijan nopeus oli sitä luokkaa, että heidät määrättiin ajokieltoon. 

Lauantaina Nelostieltä tavattiin kaksi kuljettajaa, joiden nopeus oli yli 130km/h ja heidät määrättiin ajokieltoon. Lisäksi annettiin 15 rangaistusvaatimusta pääasiassa pienemmistä ylinopeuksista. Myös yhtä kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Automaattinen liikenteenvalvonta-auto valokuvasi 56 ylinopeutta. 
Kaakkurin Kauppakeskuksen pihasta kirjattiin yksi ajokielto ja 4 rangaistusvaatimusta ylinopeuksista. 
Poliisin havaintojen mukaan nuoret autoilijat käyttäytyivät pääosin asiallisesti kauppakeskuksen alueella ja vain pieni osa paikalla olleista syyllistyi rikkomuksiin. 
 

Liikenne Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen
Oulun poliisilaitos
liikenne