Poliisin toive huoltajille päättäjäisviikonloppuna: Olethan kanssamme tavoitettavissa

1.6.2021 12.01
Uutinen

Koronan sävyttämä kouluvuosi päättyy tulevana viikonloppuna. Länsi-Uudenmaan poliisi toivoo maltillista juhlintaa ja on läsnä siellä, missä nuoretkin ovat.

Ennalta estävän toiminnan komisario Hannu Väänänen toivoo, että suuria väkijoukkoja ei muodostuisi, vaan mahdollinen juhlinta tapahtuisi pienessä kaveriporukassa. 

− Koronakevään jälkeen on ymmärrettävästi mukavaa viettää aikaa kavereiden kanssa, eikä poliisilla ole mitään sitä vastaan. Toivomme kuitenkin, että juhlinta tapahtuisi selvin päin lähimpien kavereiden kanssa. Näin huoltajat kotonakin paremmin tietävät, kenen kanssa oma nuori on liikenteessä.

Oli porukka pieni tai iso, poliisi on läsnä eri puolella Länsi-Uuttamaata alueilla, joilla nuoret tavallisesti kokoontuvat. Poliisi valvoo erityisesti nuorten päihteiden käyttöä ja puuttuu tarvittaessa samalla muihin häiriöihin yleisillä paikoilla. 

Sekä nuoren että huoltajien tulee olla tavoitettavissa 

Poliisi muistuttaa usein siitä, miten tärkeää nuorten on pitää puhelin matkassa ja sen äänet päällä, kun on liikkeellä kavereiden kanssa. Sama toive suunnataan myös kotona odottaville huoltajille.

− Sekä nuoren että tarvittaessa meidän poliisien yhdessä muiden viranomaisten kanssa on tärkeää pystyä tavoittamaan huoltajat koko yön. Tämä pätee niin päättäjäisiä juhlittaessa kuin minä tahansa viikonloppuna, sanoo vanhempi konstaapeli Johanna Lindroos Raaseporin poliisiasemalta. 

Nuoria poliisit haluavat muistuttaa siitä, kuinka tärkeää on pyytää nopeasti aikuisen apua, jos oma tai kaverin kunto on huono tai jotakin ikävää sattuu.

− Poliisin lisäksi monilla alueilla liikkuu muun muassa nuorisotyöntekijöitä, ja meille kaikille aina saa tulla kertomaan, jos tarvitsee apua. Kyseessä voi olla esimerkiksi päihteiden takia tullut heikko olo tai vakavampi tilanne, jossa on voinut tapahtua jopa rikos. Yhdessä aikuisen kanssa moni asia saadaan selvitettyä, kannustaa Ankkuri-poliisina Espoossa työskentelevä vanhempi konstaapeli Jenni Romanoff. 

Ennalta Estävät Lindoorsit tavattavissa livenä somessa 

Länsi-Uudenmaan poliisi valvoo viikonlopun viettoa koko alueella. Tunnelmia poliisin näkökulmasta jaetaan sosiaalisen median kanavissa: Twitter @LUpoliisi, Instagram @lupoliisi ja Facebook @LUpoliisi.

Perjantaina 4.6. Raaseporissa työskentelevät Ennalta Estävät Lindroosit eli vanhemmat konstaapelit Johanna Lindroos ja Rikard Lindroos pitävät Instagramissa livehetken, jossa keskustellaan nuorista, päihteistä ja näihin liittyvästä rikollisuudesta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
yleinen järjestys